Ξαναχαλάει άμεσα ο καιρός στην Κρήτη – Τι λέει στο Flashnews.gr ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Από το Σάββατο χαλάει ξανά ο καιρός στην Κρήτη, με τα φαινόμενα να διατηρούνται και την Κυριακή. Η όποια βελτίωση του καιρού αναμένεται από Δευτέρα (20/12).

Αναλυτικά η πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα:

Για σήμερα Πέμπτη (16/12) αναμένεται (όπως και είναι) ήπιος ο καιρός, με νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημενες και τοπικές βροχές στα βόρεια νησιού. παροδικά και ασθενείς. Οι ανεμοι έχουν εξασυθενησει στα 3 με 4 μποφώρ και στα 5 με 6 στο ανατολικό και ΝΑ Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 15 βαθμούς κελσίου.

Και αύριο Παρασκευή (17/12) ο καιρός αναμένεται σχεδόν παρόμοιος με την Πέμπτη, δηλαδή ήπιος. Πάλι θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις αλλά και ηλιοφάνεια. Περιορισμένες πιθανότητες υπάρχουν για τοπικές βροχές στις Βόρειες και ορεινές – ημιορεινές ζώνες. Η θερμοκρασία το πρωί θα φτάσειι έως τους 10-12 βαθιμούς (στις παράκτιες ζώνες), ενώ στην ενδοχώρα και στα ορεινά θα είναι έως 5 βαθμούς. Η θερμοκράσίες θα φτάσει εντός της ημέρας έως τους 16 βαθμούς για τις ανατολικές και νότιες περιοχές.

Πότε χαλάει ο καιρός

Το δεύτερο “κύμα” κακοκαιρίας το οποίο χαρακτηρίζεται από “ψυχρή εισβολή” και από την ενίσχυση του βόρειου ρεύματος θα είναι πιο εντονο από το προηγούμενο. Το Σάββατο (18/12) το πρωί θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις αλλά ο καιρός θα μεταβάλλεται πριν το μεσημέρι και θα αρχίσουν οι βροχές. Μετά το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν κυρίως στα βόρεια του νησιού, αλλά και στις νότιες ζώνες (πιο ήπια). Από το απόγευμα του  Σαββάτου θα υπάρξουν χιονοπτώσεις στις ορεινές ζώνες, στις οποίες εκτιμάται ότι θα σημειώθει χιονόπτωση ακόμα και κάτω από τα 1000 μέτρα. Παρόλα αυτά η σημαντική χιονόστρωση θα υπάρξει στα 1000 μετρα και υψηλότερα. Χρειάζεται πάντως μεγάλη προσοχή, ιδίως από τους κτηνοτρόφους.

Τα ψυχρά φαινόμενα θα διατηρηθούν όλο το Σάββατο και η έντασή τους αναμένεται να υπάρχει το Σάββατο βράδυ και θα συνεχίστουν από την Κυριακή (19/12) το πρωί μέχρι και την Κυριακή το βράδυ. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν από το Σαββατο το μεσημέρι, με την έναταση να φτάνει στα 5-6 και τοπικά 7 μποφώρ στα Βόρεια, ενώ στα νότια του νησιού και στα πελάγη η ενταση θα φτάσει 7-8 μποφώρ, με τις μέγιστες εντάσεις κατά τόπους να ξεπερνούν τα 8 μποφώρ. Η ερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει το Σάββατο κατά μέσο όρο στους 12 βαθμούς και την Κυριακή το ίδιο. Στις ορεινές κάτω από 5 βαθμούς. Φυσικά το πρωί της Κυριακής, η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλότερη. Το κρύο αναμένεται να ειναι τσουχτερό.

Από Δευτέρα (20/12), το “δεύτερο κυμα”  θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και αναμένεται βελτίωση. Οι εκτιμήσεις για την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν από Δευτέρα και καθώς οδεύουμε για τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook