Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα δυο ιερείς και ένας ακόμα άντρας- Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δυο ιερείς ενώ ο άντρας αφέθηκε ελεύθερος.

Λίγες εβδομάδες μετά την τελευταία κατάθεση του 19χρονου στις Δικαστικές αρχές, ο οποίος φέρεται να είχε πέσει θύμα κακοποίησης και σεξουαλικής κακοποίησης από την εποχή που ήταν στο δημοτικό σχολείο, οδηγούνται δυο από τους ιερείς που κατονόμασε το παιδί και ένας ακόμα άντρας στον ανακριτή. Οι δυο ιερείς λειτουργούσαν σε ενορίες της περιοχής της Κισάμου.

Η συγκλονιστική κατάθεση του 19χρονου που είχε δημοσιεύσει μόνο το Flashnews.gr ανέφερε πως από μικρή ηλικία ο 19χρονος είχε πέσει θύμα κακοποίησης 6 αντρών και 4 ιερέων. Μάλιστα στην κατάθεση του ο 19χρονος περιέγραψε λεπτομερώς τις τραυματικές εμπειρίες που βίωσε και ανέφερε ότι τον κακοποιήσαν σεξουαλικά 6 άντρες (ανέφερε ονοματεπώνυμο) και 4 ιερείς που παρέθεσε τα στοιχεία τους. Ακόμη στην κατάθεση του ο 19χρόνος μιλά για μια γυναίκα με το μικρό της όνομα και για τρία άτομα αλβανικής καταγωγής χωρίς άλλα στοιχεία.

Μάλιστα ο 19χρονος στην κατάθεση του είχε αναφέρει για το που τον πήγαιναν οι ιερείς στους οποίους αναφέρεται με τα μικρά τους ονόματα

Σήμερα μετά την κατάθεση του 19χρονου οδηγήθηκαν στον ανακριτή δυο ιερείς και ένα ακόμη άντρας. Ο ανακριτής έκρινε τους δυο ιερείς προφυλακιστέους ενώ ο άλλος άντρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιουλίου 2021 ο πατέρας και ακόμα ενα πρόσωπο, πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας, όπου μετά από μια μαραθώνια απολογία 6 ωρών, οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες της κακοποίησης, της συνέργειας σε βιασμό και της πράξης του βιασμού. 

Δυσαρεστημένος συγγενής απείλησε δικηγόρο της υπόθεσης

Μετά την απόφαση του ανακριτή για την προφυλάκιση των δυο ιερέων, ένας άντρας μάλλον συγγενής κάποιου εκ των προφυλακισμένων, δυσαρεστημένος από την τροπή που πήρε η υπόθεση, πήγε σε δικηγορικό γραφείο στα Χανιά και απείλησε δικηγόρο της υπόθεσης. Ο άντρας κλήθηκε από την αστυνομία και του έγιναν συστάσεις για την ενέργειες του αυτές.