Το κλασικό Control Panel, ή αλλιώς ο Πίνακας Ελέγχου μας εγκαταλείπει στην εποχή των Windows 11 για λόγους απλοποίησης. Πλέον, όλες οι βασικές λειτουργίες έρχονται στο πεδίο των Ρυθμίσεων, χωρίς να υπάρχει ανάγκη χρήσης του Πίνακα Ελέγχου.

Μία από τις βασικές υποσχέσεις της Microsoft για τα Windows 11 είναι ότι η ζωή του κάθε χρήστη τους θα είναι απλή, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για πολύ ψάξιμο στα μενού προκειμένου να γίνει μία εργασία. Με το τελευταίο update που πήραν οι δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 11 που έχουν στη διάθεσή τους οι Windows Insiders, το πεδίο των Ρυθμίσεων αποκτά νέες επιλογές.

Ουσιαστικά, με την αναβάθμιση, στις Ρυθμίσεις των Windows 11, προστίθενται στοιχεία για προχωρημένους που έβρισκε κανείς μέχρι σήμερα στον Πίνακα Ελέγχου, όπως είναι οι επιλογές κοινής χρήσης εκτυπωτών και άλλες παρόμοιες λειτουργίες. Τα πάντα μεταφέρονται πλέον, ή παραπέμπουν πλέον, στο πεδίο των Ρυθμίσεων που γίνεται το πραγματικό κέντρο ελέγχου όλων των στοιχείων του υπολογιστή, έτσι ώστε να μην είναι ανάγκη κανείς να πηγαίνει σε διαφορετικά σημεία στο μενού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook