Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση στο σείσμοπληκτο Αρκαλοχώρι

Ένα αστέρι, αυτό των χριστουγέννων, άναψε στο Αρκαλοχώρι και συγκεκριμένα στον λόφο του Προφήτη Ηλία, εκεί που έχασε τη ζωή του ένας συνάνθρωπός μας όταν κατέρρευσε από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, η εκκλησία στην οποία πραγματοποιούσε εργασίες.

Ήταν μια φορτισμένη συγκινησιακά εκδήλωση και ιδιαίτερο συμβολισμό σε μια προσπάθεια να δοθεί το μήνυμα της ελπίδας στους κατοίκους της περιοχής που δοκιμάζονται.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιαδος, Εμμανουήλ Φραγκάκης: “Οι τελευταίοι μήνες ήταν εξαιρετικά δύσκολοι λόγω του σεισμού που άλλαξε τις ζωές μας. Από τον λόφο του Προφήτη Ηλία και το ομώνυμο εκκλησάκι που κατέρρευσε πρώτο, τη μέρα που όλα πάγωσαν θα λάμψει η σπίθα της ελπίδας που θα ζεστάνει τις καρδιές μας και θα μας δείξει το δρόμο της προσμονή και της ελπίδας. Οι ζεστές ακτίνες του αστεριού που θα απλωθούν, να ζεστάνουν τις καρδιές μας και να φτάσει σε όλους τους μήνυμα ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα και να θυμάστε ότι είμαστε και θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό σας.”

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Β. Λαμπρινός ανέφερε: “Βρισκόμαστε στο Αρκαλοχωρι για να ξέρετε ότι είμαστε δίπλα σας. Θέλω να ευχηθώ να επιστρέψετε όσο πιο γρήγορα στα σπίτια σας. Καλές γιορτές.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook