Ένα ασυνήθιστο άλμπουμ με το κελάδημα απειλούμενων πουλιών έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη πεντάδα των μουσικών charts της Αυστραλίας.

Πρόκειται για το άλμπουμ «Songs of Disappearance» το οποίο κατάφερε να εκτοπίσει διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Abba, ο The Weeknd και η Μαράια Κάρεϊ.

Το άλμπουμ επιμελήθηκε η οργάνωση BirdLife Australia και περιλαμβάνει τραγούδια από 53 απειλούμενα είδη της Αυστραλίας. Τις ηχογραφήσεις των πουλιών τις επιμελήθηκε ο ηχολήπτης Ντέιβιντ Στιούαρτ, ο οποίος έχει περάσει περισσότερα από 30 χρόνια συλλέγοντας ήχους της άγριας ζωής της Αυστραλίας.

Όταν το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 3 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε μια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μπει στα μουσικά charts Aria της Αυστραλίας, κάτι που τελικά πέτυχε. Το «Songs of Disappearance» έγραψε ιστορία, καθώς έγινε το πρώτο άλμπουμ του είδους του που μπήκε στην πρώτη πεντάδα των charts.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τα έργα διατήρησης της BirdLife Australia.

«Αυτό το άλμπουμ είναι ένας πολύ ιδιαίτερος δίσκος με μερικές σπάνιες ηχογραφήσεις πουλιών που μπορεί να μην επιβιώσουν αν δεν ενωθούμε για την προστασία τους», δήλωσε  ο διευθύνων σύμβουλος του BirdLife Australia, Πολ Σάλιβαν.

«Παρόλο που αυτή η καμπάνια είναι διασκεδαστική, έχει και μια σοβαρή πλευρά και είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τους λάτρεις των πουλιών να δείχνουν στις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις ότι οι Αυστραλοί νοιάζονται για αυτά τα σημαντικά πουλιά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Charles Darwin, ένα στα έξι αυστραλιανά πουλιά απειλούνται σήμερα -δηλαδή 216 από τα 1.299 είδη. Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 300 ειδικοί, διαπίστωσε ότι η κλιματική αλλαγή ωθεί τα είδη πιο κοντά στην εξαφάνιση. Οι τεράστιες πυρκαγιές του 2019 και του 2020 κατέστρεψαν τα ενδιαιτήματά τους και η BirdLife Australia εκτιμά ότι ο αριθμός των απειλούμενων ειδών πουλιών έχει αυξηθεί έως και 25%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook