Με τι καιρό θα στρώσουμε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στο νησί για όλες τις μέρες μέχρι και τα Χριστούγεννα

Είτε επιλέξουμε οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι είτε εορταστική έξοδο, ο καιρός στην Κρήτη, την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων θα είναι σύμμαχος!

Μιλώντας στο Flashnews.gr o γνωστός μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, ανέφερε ότι ο καιρός στο νησί θα είναι αισθητά βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες.

Αναλυτική η πρόγνωση του καιρού από τον κ. Λέκκα για τις επόμενες ημέρες, στην Κρήτη έχει ως εξής:

Τρίτη 21/12/21

Και σήμερα λόγω της ψυχρής αέρια μάζας ευνοούνται κάποιες νεφώσεις και λίγες βροχές που θα είναι ήπιες, παροδικές και τοπικές κυρίως σε βόρειες περιοχές του νησιού. Τα φαινόμενα θα είναι ήπια και δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Η θερμοκρασία θα είναι και σήμερα σε καλά επίπεδα, οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν κοντά στους 14 βαθμούς μέχρι και 16 βαθμούς κελσίου για ανατολικές και νότιες περιοχές. Οι άνεμοι στρέφονται σε βόρειες ελαφρά βορειοανατολικές κατευθύνσεις αλλά η έντασή τους θα είναι στα 3-4 μποφόρ.

Τετάρτη 22/12/21

Αναμένεται πολύ καλός καιρός σε ολόκληρη την Κρήτη. Θα έχουμε ηλιοφάνεια και μόνο κατά τόπους κάποιες νεφώσεις. Η θερμοκρασία το πρωί παραμένει σε χαμηλά επίπεδα γύρω στους 8-10 βαθμούς στις παράκτιες περιοχές ενώ στην ενδοχώρα θα είναι αρκετά χαμηλές και μάλιστα στις ορεινές περιοχές θα είναι κάτω από τους 5 βαθμούς κελσίου. Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται περίπου στους 14 βαθμούς με 16 στα ανατολικά

Πέμπτη 23/12/21

Αναμένεται ήπιος καιρός με λίγες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικού χαρακτήρα βροχές κυρίως σε βόρειες περιοχές του νησιού, όμως και πάλι θα είναι ήπιες και τοπικές. Δεν προκαλούν δηλαδή ανησυχία. Τα φαινόμενα αυτά θα είναι παροδικά και από το μεσημέρι και μετά η εικόνα του καιρού παρουσιάζει βελτίωση που θα διατηρηθεί και το επόμενο διάστημα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Παρασκευή Παραμονή Χριστουγέννων 24/12/21

Αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με περισσότερη ηλιοφάνεια και λιγότερες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις μέγιστες τιμές της, στους 14 – 16 βαθμούς. 

Χριστούγεννα

Θα είναι μια καλή μέρα με κύριο χαρακτηριστικό την ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα είναι σε καλά και ευχάριστα επίπεδα και ίσως η μέγιστη να ξεπεράσει τους 16-18 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, ελαφρά νοτιοδυτικοί που θα βοηθήσουν και στη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Αυτό θα συνεχιστεί και την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook