Μετά από σχεδόν δύο χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού, για πρώτη φορά τα Χανιά αναδεικνύονται «πρωταγωνιστές» στα κρούσματα στην Κρήτη και όχι μόνο.

Την ίδια ώρα στον Δήμο Χανίων η ζωή, με τις προγραμματισμένες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, συνεχίζεται σαν να μην τρέχει τίποτε….

Θα μου πείτε πως τα κρούσματα αφορούν σε όλο το νομό και όχι μόνο στον Δήμο Χανίων, ο οποίος όμως είναι ο μεγαλύτερος Δήμου του νομού.

Και από τον Δήμαρχο Χανίων θα περίμενα καλύτερα αντανακλαστικά σε ότι αφορά στην δημόσια υγεία.

Θα περίμενα – με το που φάνηκε η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων - να είχε καλέσει τους άλλους έξι δημάρχους και τον αντιπεριφερειάρχη και να συμφωνήσουν – δίδοντας το έμπρακτο παράδειγμα - στην ματαίωση των εκδηλώσεων.

Να είχε καλέσει τον σύλλογο επιχειρηματικών εστίασης για να επισημανθούν οι τυχόν παραβιάσεις των μέτρων στα καταστήματα εστίασης και ειδικά της νυχτερινής διασκέδασης.

Θα περίμενα – αντί των καθημερινών καλεσμάτων των πολιτών σε γιορτές – να είχε βγει κοινή ανακοίνωση αντιπεριφέρειας και δήμων Χανίων με την οποία να καλούν τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα κατά της πανδημίας που επελαύνει.

Αντ’ αυτών βλέπω μια σύμπλευση με την κυβερνητική τακτική η οποία, κατά την γνώμη μου συνίσταται, στο «ας γιορτάσουμε τώρα και μετά βλέπουμε».

Μόνο που τις επόμενες ημέρες οι εκατοντάδες συμπολίτες μας που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα, θα συμμετάσχουν σε πάσης φύσεως «τραπέζια», σε γλέντια κέντρων διασκέδασης και σε πάσης φύσεως αυθόρμητες ή οργανωμένες γιορτές σε σπίτια και σε καταστήματα. (Μην ακούσω κάτι για ελέγχους και καραντίνα γιατί θα βάλει τα γέλια και ο…κορωνοϊός)

Και το ερώτημα είναι: Μετά τις γιορτές ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό;


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook