Πριν ζευγαρώσουν – Τι γίνεται αν το θηλυκό δεν ικανοποιηθεί από τις στοματικές δεξιότητες του μνηστήρα

Όταν διαβάζουμε τους όρους «σεξ» και «στοματικό σεξ» σε ένα κείμενο που αφορά σκαθάρια μπορεί και να δυσκολευόμαστε λίγο να κατανοήσουμε το κόνσεπτ. Η φύση όμως δεν έχει δυσκολίες να κατανοήσει τις λειτουργίες απόλαυσης και ζευγαρώματος σε κάθε έμβιο ον.

Και για να είμαστε ειλικρινείς πολλοί άνθρωποι και ειδικότερα οι άνδρες, δυσκολεύονται με την ιδέα των προκαταρκτικών στο σεξ καθώς έχουν την συνήθεια να «βουτούν με τα μούτρα». Αντιθέτως τα αρσενικά σκουρόχρωμα σκαθάρια γνωρίζουν τη σημασία του προκαταρκτικού παιχνιδιού. Και συγκεκριμένα ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το στοματικό σεξ για την σύντροφό τους.

Ναι καλά διαβάσατε. Το αρσενικό σκαθάρι κάνει στοματικό έρωτα στο θηλυκό πριν ζευγαρώσουν για να μεγιστοποιήσει την απόλαυση και να καταφέρει εν τέλει να ολοκληρωθεί η ένωση.

Το απίθανο τελετουργικό των σκαθαριών Platyope mongolica

Οι ερευνητές παρατήρησαν το «προσυνδυαστικό» τελετουργικό του σκαθαριού της ερήμου Platyope mongolica, γνωστό και ως το μογγολικό σκούρο σκαθάρι, στο οποίο το στόμα του αρσενικού – ή η άνω γνάθος – γλύφει την περιοχή των γεννητικών οργάνων του θηλυκού σκαθαριού.

Εν τω μεταξύ, το θηλυκό θα δελεάσει τον επίδοξο εραστή της σπρώχνοντας τους γοφούς της – ή το κοιλιακό άκρο – προς τα πάνω σε μια επίδειξη σεξουαλικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με επιστήμονες της Κινεζικής Ακαδημίας Γεωργικών Επιστημών.

Υπάρχει όμως ένα σχέδιο πίσω από το τελετουργικό τους. Το βιαστικό τους ζευγάρωμα είναι απλώς μια διαδικασία τεσσάρων βημάτων: το αρσενικό καταδιώκει τη θηλυκή, ακολουθεί η στοματική επαφή, μετά σκαρφαλώνει επάνω της και τέλος, έχει σεξουαλική επαφή μαζί της, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Ecology and Evolution.

Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η γυναίκα επίσης δεν χάνει χρόνο εάν λείπουν οι δεξιότητες του μνηστήρα της. Αν δεν είναι ικανοποιημένη με την στοματική τεχνική του, απλώς θα αφήσει τον επίδοξο εραστή της στη μέση της πράξης.

Πράγματι, το στοματικό σεξ αποδείχθηκε πολύ σημαντικό μέρος της διαδικασίας ζευγαρώματος του σκούρου σκαθαριού. Σε ένα πείραμα, οι επιστήμονες αφαίρεσαν την άνω γνάθο των αρσενικών για να μάθουν αν θα διέκοπτε το τελετουργικό. «Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η διάρκεια της σύζευξης μειώθηκε σημαντικά», είπαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook