Θα πληρώνουν από την 1η Δεκεμβρίου τις επισκέψεις τους στο γιατρό αλλά και τις ιατρικές εξετάσεις που θα χρειάζονται οι ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΠΑΔ.

Συγκεκριμένα κι έπειτα από σχετική απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου την οποία θα εφαρμόσει και ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν στο γιατρό την επίσκεψη σύμφωνα με το ποσό που ορίζει το κρατικό τιμολόγιο.

Οι γιατροί από την πλευρά τους θα κόβουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών στον ασφαλισμένο, ο οποίος θα εισπράττει το ανάλογο ποσό από το ασφαλιστικό του ταμείο.

Οι γιατροί σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κ. Μιλτιάδης Καστανάκης οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον ΟΠΑΔ για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου, ενώ δεν συμφωνούν επίσης και με τη δημιουργία του νέου οργανισμού ΕΟΠΙ.

Ο κ. Καστάνακης επισήμανε επίσης πως παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών να έρθουν σε κάποια συνεννόηση με τον υπουργό υγείας, εντούτοις από την πλευρά της πολιτείας δεν έχει υπάρξει έως τώρα καμία ανταπόκριση.