Ένα απροσδόκητο και ιδιαίτερα όμορφο γεγονός είδαν όσοι βρέθηκαν ανήμερα Χριστουγέννων στα Ανώγεια.

Στο μαγαζί του γνωστού κρητικού καλλιτέχνη “Ντελίνα” στα Ανώγεια, την ώρα που ο “θρύλος” της κρητικής μουσικής τραγουδούσε τα γνωστά άσματά του, εμφανίστηκε η Νέμεσις, ένας εκπαιδευμένος θηλυκός χρυσαετός που έχει επιστρατευτεί για τον περιορισμό του υπερπληθυσμού της αλεπούς και της καρακάξας, που ευθύνονται για την απώλεια μεγάλου αριθμού πτηνών και μικρών θηλαστικών.

Τη “Νέμεσις” μια από τους πέντε κυνηγετικούς αετούς στην Ευρώπη έφερε μαζί του ο εκπαιδευτής της Σταύρος Αθανασίου, ο οποίος είναι πρώην αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ και διακεκριμένος γερακάκης (γνώστης της λεγόμενης ιερακοθηρίας) και είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει λάβει άδεια για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ο κ. Αθανασίου βρέθηκε στο μαγαζί του Βασίλη Σκουλά για να αποδώσει τιμή στον κρητικό “θρύλο” που μεταξύ άλλων, έχει τραγουδήσει για τους αετούς και τους γητευτές τους, αλλά και για τα αγρίμια.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο μαγαζί του Βασίλη Σκουλά στα Ανώγεια απόλαυσε ένα μοναδικό θέαμα με τον πανέμορφο Χρυσαετό να γοητεύεται από τα άσματα του Βασίλη Σκουλά.

Απόλαυστε τα βίντεο:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook