Ευρεία συζήτηση στο πολιτικό γραφείο του κ. Πλακιωτάκη με συμμετοχή του Προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας Μανόλη Βακόντιο καθώς επίσης και του Διευθυντή Βαγγέλη Μπελιμπασάκη αλλά και εκπροσώπων του σωματείου εργαζομένων της Ένωσης, με θέμα τη λειτουργία των αγροτικών συνεταιρισμών στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ.

Στον εποικοδομητικό διάλογο όπως χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο τον βουλευτή, έγινε εκτεταμένη αναφορά στην προσπάθεια ανοίγματος των εξαγωγών, σε μεθόδους τυποποίησης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων και εν γένη σε δράσεις που εγγυώνται την λειτουργία της Ένωσης μέσα στη δεδομένη οικονομική συγκυρία.

Μετά το πέρας της συζήτησης ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε:

«Είχαμε σήμερα μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση στην οποία το θέμα που κυριάρχησε αφορούσε την πορεία της Ένωσης, τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και τις προοπτικές. Πρόκειται για μία οργάνωση που αφορά έμμεσα και άμεσα όλους τους πολίτες της πρώην επαρχίας Σητείας. Είναι μία Ένωση που κατ\’ επανάληψη έχει κάνει γνωστή την περιοχή μας σε όλο τον κόσμο με τα αρίστης ποιότητας αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας. Λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας και η ίδια η Ένωση αντιμετωπίζει προβλήματα. Είναι σημαντικό να υπάρχει μία σωστή αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης για να δούμε τους τρόπους δράσης και φυσικά τις προοπτικές. Κοινός στόχος και ενδιαφέρον όλων μας πρέπει να είναι η συνέχιση της λειτουργίας της Ένωσης, η παραγωγή, τυποποίηση, εξαγωγή των αρίστης ποιότητας τοπικών προϊόντων. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ο εξαγωγικός προσανατολισμός της Ένωσης γιατί αυτήν ώρα είναι ένας τομέας που υστερεί η χώρα μας, αυτός δηλαδή της ανάπτυξης, της δημιουργίας πλούτου. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει κανείς απαθής σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Άρα είναι σημαντική η κατάθεση προτάσεων και σχεδίου της Ένωσης με τα δεδομένα που υπάρχουν και τις προοπτικές κι εμείς από την πλευρά μας είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook