Χάθηκε ο λογαριασμός με τις παραβάσεις σε μια μόνο επιχείρηση

Σωρεία προστίμων καλείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης αλλά και οι πελάτες και υπάλληλοι σε καφέ μπαρ του Ηρακλείου. Οι αστυνομικές αρχές που έφτασαν στο κατάστημα για να διενεργήσουν έλεγχο καθώς μέσα σε αυτό είχε στηθεί “μπαρμπούτι”, έχασαν το μέτρημα από τις επιπλέον παραβάσεις που διαπίστωσαν ότι είχαν συμβεί στο ίδιο μαγαζί.

Συγκεκριμένα στο κατάστημα πέρα από το ότι άτομα έπαιζαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παράνομα το τυχερό παιχνίδι “ζάρια”, κάπνιζαν ανενόχλητοι στο εσωτερικό του καταστήματος, δεν φορούσαν μάσκα υπάλληλοι, ενώ θαμώνες ήταν μέσα στο μαγαζί χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Οι αστυνομικές αρχές κίνησαν τις νόμιμες διαδικασίες τόσο για τη διενέργεια τυχερών παιχνιδιών, επέβαλαν 8 πρόστιμα των 100 ευρώ σε πελάτες που κάπνιζαν και 1500 στην επιχείρηση, επέβαλαν επίσης πρόστιμα σε 3 υπαλλήλους που δεν φορούσαν μάσκα καθώς και σε 13 πελάτες που δεν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ για τους πελάτες που δεν έφεραν πιστοποιητικό και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας. Επίσης προχώρησαν στη σύλληψη 11 ατόμων (της υπεύθυνης του καταστήματος και 10 πελατών που έπαιζαν ζάρια) ενώ κατασχέθηκε και το ποσό των 12.600 ευρώ από το τυχερό παιχνίδι. Το Κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.  

Οι έλεγχοι συνεχίστηκαν και στην υπόλοιπη Κρήτη. Αναλυτικά οι αστυνομικές αρχές διενέργησαν 2651 ελέγχους.

Στα Χανιά βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε εξωτερικό χώρο και 3 για μη χρήση μάσκας σε εσωτερικό χώρο (οι δυο αφορούσαν σε πελάτες καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και η 1 σε υπάλληλο).

Στο Ρέθυμνο βεβαιώθηκαν 8 για μη χρήση μάσκας σε εξωτερικό χώρο, στο Ηράκλειο 3 επίσης σε εξωτερικό χώρο και στο Λασίθι 9 πάλι σε εξωτερικό χώρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook