Ανακαλεί την πρώτη απορριπτική του απόφαση το Ελεγκτικό Συνέδριο 

Τη θετική τελικά εξέλιξη για το έργο της Δημοτικής Αγοράς Χανίων επιβεβαίωσε το μεσημέρι ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Όπως είχε γράψει και νωρίτερα το Flashnews.gr το έργο που είχε κολλήσει μετά την απόρριψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο του σχεδίου σύμβασης που είχε υποβάλει ο δήμος Χανίων με την ανάδοχο εταιρεία, φαίνεται να απεμπλέκεται καθώς μετά από αίτημα αναίρεσης της απόφασης που κατέθεσε ο δήμος και μετά τους χειρισμούς των νομικών συμβούλων Μιχάλη Σειραδάκη και Μάρκου Περράκη, το Ελεγκτικό Συνέδριο ανακαλεί την πρώτη απόφασή του.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα θετική για τα Χανιά καθώς ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και την εκκίνηση των εργασιών που θα γίνει αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, μεταξύ 10-16 Ιανουαρίου. 

Τι ανέφεραν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών υπηρεσιών

“Ακούστηκαν πολλά. Οι ερμηνείες ψς προς τους χειρισμούς της υπηρεσίας, οι ερμηνείες ως προς τους πολιτικούς χειρισμούς και οι εκφράσεις που ο καθένας προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για τον όλο χειρισμό του θέματος έδειξαν μια στάση που δεν θα έπρεπε να βγει προς τα έξω, κυρίως γιατί μιλάμε για ένα εμβληματικό έργο που είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, μια επένδυση που είχε εξασφαλιστεί από πόρους χρηματοδοτικούς της Περιφέρειας Κρήτης. Εκείνο που αποφασίσαμε ως δημοτική αρχή ήταν να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Οι ενέργειες μας δικαιώθηκαν. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ηθικά μας δικαιώνει.”, επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Αλόγλου.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Μιχάλης Καλογριδάκης τόνισε: “Πρόκειται για ένα τεράστιο. Η τεχνική υπηρεσία έχει τεράστιο βάρος ως προς αυτό το έργο. Καθημερινά ασχολούμαστε με όλα τα θέματα του Δήμου. Είμαστε υποστελεχωμένοι και κάνουμε έκκληση για ενίσχυση της τεχνικής υπηρεσίας και της πολεοδομίας.Θέλουμε υποστήριξη για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να ολοκληρώνουμε τέτοια μεγάλα έργα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook