Τα social media καλούνται να κάνουν την Επιστήμη ελκυστική για τους μαθητές.

Σε μια προσπάθεια να εμπνεύσει τη νέα γενιά επιστημόνων και γενικά να κάνει τους μαθητές να ενδιαφερθούν για τη Φυσική το Ινστιτούτο Φυσικής του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να αφήσει κατά μέρους τον Σερ Άιζαακ Νιούτον και τον Άλμπερτ Άινσταϊν και να στραφεί σε διάσημους TikTokers.

Το δίδυμο Μάθιου ΜακΚίνον και Ράιαν Πέιν που έχει πέντε εκατομμύρια ακόλουθους στον λογαριασμό τους στην πλατφόρμα των social media, καθώς και η Σόνι Κίμπι, με 16 εκατομμύρια ακόλουθους, είναι τα νέα πρόσωπα της καμπάνιας. Στόχος να μεταφέρουν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πόσο διασκεδαστική μπορεί να γίνει η Φυσική.

Οι influencers μέσα στο επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουν να κάνουν διάφορα πειράματα όπως το να σταθούν πάνω σε μια καρτέλα με αυγά χωρίς αυτά να σπάσουν προκειμένου να δείξουν στο νεαρό κοινό τους την πραγματική σημασία της κατανομής του βάρους. Μάλιστα, θα ζητήσουν από τους followers τους να κάνουν το ίδιο ως ένα ακόμη challenge. Θα ακολουθήσουν περισσότερα πειράματα από τη νέα χρονιά.

«Δεν είπαμε στους followers μας τους νόμους της Φυσικής πίσω από το πείραμα, αλλά τους κατευθύναμε προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε να στραφούν εκεί και να μπορέσουν να μάθουν περισσότερα», είπε ο 29χρονος ΜακΚίνον. Ο 27χρονος Πέιν, ανέφερε: «Ήμουν σκεπτικός στην αρχή, αλλά δούλεψε αμέσως και η αντίδραση στο βίντεο είναι αυθεντική». Από τη μεριά της, η Κίμπι, είπε: «Η Φυσική όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει να καταλάβουμε τον κόσμο καλύτερα, αλλά συνδράμει και στο να αντιμετωπίσουμε καλύτερα ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις όπως είναι η κλιματική αλλαγή. Είναι καταπληκτικό που μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο και θα μου δώσει μεγάλη χαρά αν το περιεχόμενό μου αποτελέσει έμπνευση για νέα παιδιά να στραφούν προς τη Φυσική».

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πως το 77% των νεαρών ανθρώπων θεωρούν τη Φυσική δύσκολη για να τη μάθουν. Ένα 35% τη χαρακτήρισαν εντελώς βαρετή, ποσοστό που ανεβαίνει στο 86% μεταξύ των μαθητριών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook