Δρομολογείται το έργο ώστε το ενετικό λιμάνι Χανίων να μην παρουσιάζει τα γνωστά προβλήματα που προκαλούν οι βορειάδες

Στη διαδικασία εκπόνησης μελέτης για την ανάταξη και επέκταση του κυματοθραύστη έξω από το ενετικό λιμάνι Χανίων, βρίσκεται το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, ενώ παράλληλα εξετάζει η αποκατάσταση των σπηλαιώσεων που έχουν δημιουργηθεί από τη θάλασσα τόσο στο ενετικό λιμάνι όσο και στο παραλιακό μέτωπο του Κουμ Καπί στα Χανιά. 

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου που βρίσκεται υπό την επίβλεψη του ΔΛΤΧ και του προέδρου του Μανώλη Κοτσιφάκη.

Όπως μάλιστα, ενημέρωσε ο δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ο κυματοθραύστης που υπάρχει τώρα εκτός από το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της μετατόπισης που έχει προκαλέσει στα μπλόκια η θάλασσα. Το έργο που δρομολογείται αυτή την περίοδο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος και αναμένεται να περιορίσει τα προβλήματα που προκαλούνται στο λιμάνι από τους βορειοδυτικούς ανέμους μεσαίας έντασης, τόσο στη λειτουργία των καταστημάτων όσο και στην πρόσβαση των επισκεπτών, ενώ είναι προαπαιτούμενο για την αποκατάσταση του πλακόστρωτου στο λιμάνι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook