Το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου  γιόρτασε την πρωτοχρονιά στα Χανιά

Μετά από τετραήμερη παραμονή στα Χανιά, περίπου στις 11 το πρωί της Δευτέρας το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Harry S Truman, απέπλευσε από τον χώρο της αμερικανονατοικής ναυτικής βάσης στο Μαράθι.

Το αεροπλανοφόρο μετά από σχεδόν έναν μήνα που βρισκόταν εν πλώ στην Μεσόγειο κατέπλευσε στην Σούδα την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου με τους σχεδόν 5.000 μέλη του πληρώματος να πραγματοποιούν καθημερινές επισκέψεις στα Χανιά.

Η μεταφορά και αναχώρηση γινόταν οργανωμένα με τουριστικά πούλμαν και μόνο κάποιοι αξιωματικοί διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της πόλης.

Να σημειωθεί πως δεν υπήρξαν αναφορές για «παρατράγουδα» καθώς  οι «νυχτερινές» έξοδοι και η «διασκέδαση» των μελών του πληρώματος, ήταν περιορισμένες αφού από την Πέμπτη είχαν τεθεί σε εφαρμογή τα νέα περιοριστικά μέτρα στο ωράριο της εστίασης.

Όμως φαίνεται πως υπήρξε αρκετή κίνηση σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του ωραρίου καθώς και σε τουριστικά καταστήματα.

foto twitter

Να σημειωθεί πως είναι σε ισχύ η εντολή του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ για παραμονή του αεροπλανοφόρου στον χώρο της Μεσογείου λόγω της κρίσης Ρωσίας – Ουκρανίας.

Δείτε βίντεο που ανάρτησε το USS Harry S Truman απο τον κατάπλου του στην Σούδα

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook