Η Ημέρα των Ευχαριστιών, που γιορτάστηκε χθες στις ΗΠΑ, είναι για τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νέας Υόρκης μια ιδιαίτερη ημέρα. Στον 31ο δρόμο της Αστόριας, όπου εδρεύει η Ένωση, από πολύ νωρίς είχαν ξεκινήσει οι διανομές γευμάτων αγάπης στα σπίτια, όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής».
 
Η Ένωση, που συνεχίζει μια παράδοση δύο δεκαετιών, υποδέχθηκε αυτή τη φορά περισσότερα από 600 άτομα, ελληνικής και μη καταγωγής- ανθρώπους μοναχικούς, φοιτητές, γέροντες, ανθρώπους της Τέχνης- που αντάλλαξαν τις ευχές των Ευχαριστιών.

Σύμφωνα με το Βήμα, η αίθουσα της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων μετατράπηκε και φέτος σε ένα μεγάλο γιορτινό τραπέζι, στο οποίο κάθισαν πολιτειακοί βουλευτές και εθελοντές, ο Αρχιεπίσκοπος με τους γέροντες κι οι διοργανωτές με τη νεολαία, που μοίρασε περισσότερα από 1200 ζεστά γεύματα στα σπίτια ηλικιωμένων κι ανήμπορων ανθρώπων. Επίσης, μοιράστηκαν, την Τετάρτη, περισσότερες από 500 γαλοπούλες σε φτωχές οικογένειες.
 
«Όλοι οι εθελοντές είμαστε μια οικογένεια», δήλωσε ο επικεφαλής της διοργάνωσης κ. Αλεξίου στην ελληνική υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής. «Για εμάς, η καλύτερη πληρωμή είναι τα χαμόγελα των ανθρώπων που έρχονται εδώ την Ημέρα των Ευχαριστιών, αλλά κι αυτών που δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Το γεύμα αγάπης των Ελλήνων Ιδιοκτητών Ακινήτων προσφέρθηκε για 21η συνεχόμενη χρονιά και, όπως δηλώνουν οι εθελοντές, θα συνεχίσουν να συμμετέχουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάθε χρόνο.
 
Εντυπωσιακή ήταν και η προσφορά του Νίκου και της Βούλας Μανόλη, από την πόλη Ντράκετ της Μασαχουσέτης, ιδιοκτήτες εστιατορίου, οι οποίοι, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας», προσέφεραν ένα ζεστό, πλούσιο, ανθρώπινο γεύμα σε επτά χιλιάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και αρκετοί ομογενείς.

Η Ημέρα των Ευχαριστιών, μια παράδοση αιώνων, είναι επίσημη αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την ημέρα αυτή, εκατομμύρια πολίτες ταξιδεύουν, με κάθε μέσο, για να βρεθούν με τα συγγενικά τους πρόσωπα και να γιορτάσουν μαζί την οικογενειακή αυτή γιορτή.