H πρώτη φάση της αδελφοποίησης, πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 σε μια συμβολική τελετή στο Φρούριο Φιρκά

Στην Αμερική μεταβαίνει σήμερα, Δευτέρα 3/1/2022, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, όπου την Παρασκευή 7/1/2022 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση-ολοκλήρωση της αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με το Τάρπον Σπρινγκς, της Φλόριντα των Η.Π.Α..

Η αδελφοποίηση των δύο Δήμων επιστεγάζει την κοινή πρόθεσή τους για ανάπτυξη επαφών και σχέσεων στους τομείς της παιδείας, της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, του τουρισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και στον επιχειρηματικό και εμπορικό τομέα. 

Νωρίτερα, την Πέμπτη 6/1/2022, ο κ. Σημανδηράκης θα παρευρεθεί στον επίσημο εορτασμό των Θεοφανείων, στη θάλασσα της Φλόριντα, την καθιερωμένη συνάθροιση για το σύνολο της ελληνικής ομογένειας.

Τον Δήμαρχο Χανίων συνοδεύουν στην Αμερική, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου, Ελένη Ζερβουδάκη, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας, Νίκος Χαζιράκης, και η Επιστημονική Συνεργάτιδα σε θέματα αδελφοποιήσεων και διεθνών σχέσεων, Άννα Κουβαράκη. 

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση της αδελφοποίησης, πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 σε μια συμβολική τελετή στο Φρούριο Φιρκά, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. Με φόντο τον Φάρο και το Λιμάνι των Χανίων, στο σημείο που έγινε η επίσημη τελετή Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα το 1913, οι Δήμαρχοι Χανίων και Τάρπον Σπρινγκς, Παναγιώτης Σημανδηράκης και Χρυσόστομος Αλαχούζος αντίστοιχα, υπέγραψαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο πόλεων.  

Τον Δήμαρχο Χανίων αναπληρώνει κατά την απουσία του, όπως ορίζεται, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook