Ολοκληρώθηκαν οι αυτο-διαγνωστικοί έλεγχοι στο δημοτικό γηροκομείο Χανίων.

Στα τεστ που διενεργήθηκαν την Τρίτη (4/1) βρέθηκαν δύο θετικά δείγματα σε εργαζόμενους (ένας στη διοίκηση, ένας στο μαγειρείο) και σε δύο ηλικιωμένες γυναίκες που, σύμφωνα με την ενημερωση της διοίκησης ήταν σε δωμάτιο καραντίνας από τις 29 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι βρέθηκε ένα ακόμα θετικό κρούσμα σε χτεσινό έλεγχο, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα και ο πρόδρος της δομής Γιάννης Σημαντηράκης.

Σε κάθε περίπτωση, οι έλεγχοι πλέον θα είναι σε καθημερινή βάση (με rapid test), τόσο στους τρόφιμους όσο και στους εργαζόμενους που θα εισέρχονται στη δομή. Οι ηλικιωμένοι πλέον παίρνουν τα γεύματά τους στο δωμάτιο τους, ενώ αυστηροποιείται και ο έλεγχος στους επισκέπτες (με αρνητικό μοριακό τεστ).

 Το δελτίο τύπου του Δήμου Χανίων:

Από τους επαναλαμβανόμενους αυτο-διαγνωστικούς ελέγχους (self-tests), που διενεργούνται στο σύνολο του προσωπικού, που εργάζεται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, διαπιστώθηκε κρούσμα Covid-19 σε εργαζόμενη, τη Δευτέρα 03/01/2022. Η εργαζόμενη έκτοτε παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις υποδείξεις.

Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Χανίων και τον Επόπτη, Στέφανο Ντουκάκη, διενεργήθηκε σήμερα Τρίτη 04/01/2022, έκτακτος διαγνωστικός έλεγχος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στο σύνολο του προσωπικού και στους φιλοξενούμενους. Από τα τεστ, διαπιστώθηκαν: σε σύνολο 59 δειγμάτων από το προσωπικό της δομής, 2 θετικά αποτελέσματα, τα οποία αμέσως τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως προβλέπεται.

Σε συνολικά 71 δείγματα που ελήφθησαν από τους ηλικιωμένους, εντοπίστηκαν 2 θετικά αποτελέσματα, από φιλοξενούμενες που είχαν εισαχθεί στη δομή στις 29/12/2021, με αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ, ωστόσο παρέμεναν σε καραντίνα, απομονωμένες για λόγους ασφαλείας. Οι δύο ηλικιωμένες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων για να νοσηλευθούν.

Στους χώρους του Δημοτικού Γηροκομείου έχει πραγματοποιηθεί ήδη απολύμανση, ενώ τηρούνται απαρεγκλίτως τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι οδηγίες των αρμοδίων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των φιλοξενούμενων και του προσωπικού που δραστηριοποιείται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, είναι πλήρως εμβολιασμένοι ενώ τους έχει χορηγηθεί και η αναμνηστική δόση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook