Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του κτιρίου στην ακτή Τομπάζη στο ενετικό λιμάνι Χανίων

Μετά από αρκετά χρόνια που έμεινε ως «γιαπί»,  στο μεγάλο κτίριο το οποίο δεσπόζει στην ακτή Τομπάζη του ενετικού λιμένα των Χανίων, εντός του έτους αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες για την ολοκλήρωση του κτιρίου προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων και δύο καταστήματα στο ισόγειο.

Ήδη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για το έργο «Ανέγερση Κτιρίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων (Β’ φάση)» με συνολικό προυπολιγισμό (+ΦΠΑ) 1.010.000 ευρώ και με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του ΔΛΤ Χανίων.

Στην διακήρυξη του έργου την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΛΤ Χανίων Μανώλης Κοτσιφάκης επισημαίνεται ότι η προθεσμία κατάθεσης προσφορών (που θα γίνουν ηλεκτρονικά) λήγει την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ενώ οι σχετικοί φάκελοι θα ανοιχτούν την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.

Το έργο είναι ενταγμένο στα πλαίσια γενικών παρεμβάσεων του Ενετικού Λιμένα, με τίτλο : « ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (Β’ ΦΑΣΗ) » , το οποίο προβλέπεται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Σε αυτή τη φάση και εντός 12 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του τριώροφου κτιρίου και αναλυτικότερα τα εξής:

Τα εξωτερικά και εσωτερικά ξύλινα κουφώματα, οι τοιχοποιίες, οι γυψοσανίδες, τα επιχρίσματα, οι επενδύσεις πλακιδίων, πέτρας, οι επιστρώσεις των πατωμάτων, οι χρωματισμοί, οι μονώσεις, οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις κτλ,  ώστε να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές σε όλο το κτίριο για την εγκατάσταση των γραφείων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στον α’ και β’ όροφο και την λειτουργία δύο καταστημάτων στο ισόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι στην Α’ φάση του έργου ολοκληρώθηκε ο φέρων οργανισμός του κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα σε τρεις ορόφους και οι τοιχοποιίες-λιθοδομές πλήρωσης του, σύμφωνα με την μελέτη Δεκεμβρίου 2013 της Δ/νσης Τ.Υ.Δ. Χανίων.

Έχουν κατασκευαστεί οι επενδύσεις στις εξωτερικές τοιχοποιίες των δύο κύριων όψεων (Βόρεια & Νότια) από ισόδομη λαξευμένη λιθοδομή από ψαμμόλιθο, ενώ ο φέροντας σκελετός των δύο κύριων όψεων με τα υποστυλώματα και τους δοκούς, κατασκευάσθηκαν 18 εκ. εσωτερικά των οικοδομικών γραμμών, καθώς επενδύθηκαν κατά την ολοκλήρωση της εξωτερικής τοιχοποιίας με λιθοδομή. Επιπλέον η μορφοποίηση των ανοιγμάτων αποτελείται από λίθινη κορνίζα η οποία αποτελεί συνέχεια του σώματος της λιθοδομής. Έτσι εξωτερικά και στις δύο όψεις βόρεια και νότια, φαίνονται όλα τα λίθινα τεμάχια εμφανή. Τέλος έχουν κατασκευαστεί και εσωτερικές τοιχοποιίες από οπτοπλινθοδομή μπατική – δρομική σε επαφή με τα όμορα κτίρια ανατολικά και δυτικά και για την διαμόρφωση κάποιων βοηθητικών χώρων .

Δείτε εδώ την διακήρυξη με όλες τις λεπτομέρειες

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook