Το Moderna ήταν το μόνο εμβόλιο που δεν είχε έρθει στην Κρήτη – Πλέον οι Κρητικοί θα μπορούν να το επιλέγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr το εμβόλιο της Moderna θα είναι πλέον και για πρώτη φορά, διαθέσιμο και στην Κρήτη, από την προσεχή Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022. Ήδη μάλιστα, εμφανίζεται στην γνωστή πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό του emvolio.gov.gr.

Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο της Moderna, σε πρώτη φάση, μόνο κάθε Κυριακή σε Νοσοκομεία της Κρήτης, αρχής γενομένης της Κυριακής 9 Ιανουαρίου και για τις Κυριακές 16/1, 23/1 και 30/1, από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Τα Νοσοκομεία στα οποία θα γίνεται το εμβόλιο της Moderna όπως επίσης και το Pfizer είναι:

  • Νοσοκομείο Χανίων 
  • Νοσοκομείο Ρεθύμνου
  • ΠΑΓΝΗ 
  • Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Σε ότι αφορά την Κυριακή 9 Ιανουαρίου θα μπορείτε να κλείσετε ραντεβού έως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, ενώ από τη μεθεπόμενη Κυριακή (16/1), τα ραντεβού θα μπορούν να κλειστούν έως και 5 ημέρες νωρίτερα (δηλαδή έως και τις 11/1 σε ό,τι αφορά την Κυριακή 16/1).

Η διαθεσιμότητά του πάντως για την Κυριακή (9/1) για το ΓΝ Χανίων είναι αρκετή ακόμα.

Καθημερινά στο ΝΝΚ

Πάντως, το εβόλιο της Moderna θα ξεκινήσει να χορηγείται και στο Μέγα εμβολιαστικό Κέντρο (ΝΝΚ). Η διάφορα είναι ότι εκεί θα χορηγείται σε καθημερινή βάση, από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και και για το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου.

Και εδώ υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα ακόμα:

Υπενθυμίζεται ότι το Moderna που θεωρείται επίσης ένα εμβόλιο με καλή δράση στο πλαίσιο της προστασίας κατά του κορωνοϊού, χορηγείται σε άτομα από 18 ετών και άνω. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook