Την ερχόμενη Πέμπτη (13/1) αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του Δήμου Χανίων με την ανάδοχο εταιρεία που ανέλαβε το έργο ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον “Εθνικό Κήρυκα” της Νέας Υόρκης (στο πλαίσιο του ταξιδιού στις ΗΠΑ),  ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης:

«Το 2022 θα ξεκινήσει μια σειρά σπουδαίων έργων υποδομής. Χαρακτηριστικότερο είναι η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, του εμβληματικού αυτού κτιρίου. Αμέσως μετά την επιστροφή μου στα Χανιά από το παρόν ταξίδι μου, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, στις 13 Ιανουαρίου, θα υπογράψουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο και θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Αρα, το περίφημο αυτό κτίριο της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, που όλοι το γνωρίζουν, θα λάβει ξανά τη μορφή που είχε κατά τα εγκαίνιά του τα οποία πραγματοποίησε το 1913 ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος. 108 χρόνια μετά ο Δήμος Χανίων ανακατασκευάζει αυτό το ιστορικό κτίριο και έτσι όλος ο κόσμος θα μπορεί να το απολαύσει στην καλύτερη δυνατή του μορφή».

Συνεπώς, εκτός απροόπτου, η ερχόμενη εβδομάδα θα αποτελέσει την αφετηρία έναρξης των εργασιών στην Αγορά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook