Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς ασθενών – Πότε θα χρειαστεί και ο ιδιωτικός τομέας – Τέσσερα παιδιά στο παιδιατρικό Covid των Χανίων

Στα όρια των δυνατοτήτων νοσηλείας ασθενών με Covid – 19 βρίσκεται το Νοσοκομείο Χανίων και εάν συνεχιστεί η αύξηση των εισαγωγών ασθενών στις κλινικές Covid τότε θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 7ης ΥΠΕ σήμερα στις 9:15  το πρωί η κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων είχε ως εξής:

  • Κλινική Covid 1: Νοσηλευόμενοι 32 – Κλίνες 36 (πληρότητα 89%)
  • Κλινική Covid 2: Νοσηλευόμενοι 37 – Κλίνες 36 (πληρότητα 103%)
  • Παιδιατρική Covid: Νοσηλευόμενοι 4 – Κλίνες 4 (πληρότητα 100%)
  • ΜΕΘ Covid: Νοσηλευόμενοι 7 – Κλίνες 12 (πληρότητα 58%)

Με αυτά τα δεδομένα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς ασθενών σε άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr , ο σχεδιασμός προβλέπει αρχικά μεταφορά ασθενών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου (που είναι το κοντινότερο) και στην συνέχεια σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου, αν και αυτά επίσης αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεγάλης πληρότητας.

Το χειρότερο σενάριο προβλέπει πως σε περίπτωση μαζικής συρροής ασθενών, τότε θα πρέπει να δημιουργηθεί τρίτη κλινική Covid στο Νοσοκομείο Χανίων, κάτι που για να γίνει θα πρέπει να «επιστρατευθούν» ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να παραλάβουν νοσηλευόμενους από άλλες κλινικές και ειδικά από τις παθολογικές στις οποίες υπάρχει ήδη πολύ μεγάλη πληρότητα.

Να σημειωθεί πως συνολικά στο Νοσοκομείο Χανίων σήμερα το πρωί νοσηλεύοντο 388 ασθενείς με την πληρότητα να φτάνει στο 65%.

Η κατάσταση στα άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης σε ότι αφορά στην Covid 19 (στοιχεία 7ης ΥΠΕ στις 9:15 του Σαββάτου)

ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Κλινική  23 
ΠΑΓΝΗ: Κλινική 30 – ΜΕΘ 13 
ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ: Κλινική 36 – ΜΕΘ 7 
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:  3 
ΣΗΤΕΙΑΣ:  8 
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: 4
ΝΕΑΠΟΛΗΣ: 2

Να σημειωθεί πως σήμερα το πρωί σε όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης υπήρχαν 1.314 ασθενείς συνολικά, απο τους οποίους οι 207 ήταν ασθενείς με Covid – 19 με το ποσοστό να αγγίζει το 16% του συνόλου των νοσηλευομένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook