Ποιές είναι οι υποθέσεις

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει την 10η Ιανουαρίου 2022 υπόθεση με κατηγορούμενο για ασέλγεια με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δέκα έτη, έναντι αμοιβής έναν 53χρονο υπήκοο Αλβανίας που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ.

Ο 53χρονος φέρεται συγκεκριμένα περί τα μέσα του Μαΐου του 2018 να προσέφερε σε μια 7χρονη μια καρφίτσα και να την έπεισε να τον ακολουθήσει στην οικία του και ακολούθως στην τουαλέτα, όπου και ασέλγησε εις βάρος της.

Επιπλέον φέρεται να έκλεισε την πόρτα της τουαλέτας με την πλάτη του για να μην μπορεί να διαφύγει αλλά και να είχε επιχειρήσει και παλαιότερα να ασελγήσει εις βάρος της.

Πιο συγκεκριμένα, εντός του πρώτου εικοσαημέρου του Μαΐου του 2018, αφού εντόπισε την 7χρονη να παίζει «σχοινάκι» και μπάλα στον αύλειο χώρο πολυκατοικίας, την προσκάλεσε στην οικία του προκειμένου, όπως της είπε, να της δώσει κάτι, εννοώντας να της δώσει ως δώρο μια καρφίτσα (τσιμπιδάκι) για τα μαλλιά, την οποία κρατούσε στα χέρια του.

Μετά την είσοδο του κοριτσιού στο σπίτι, ο κατηγορούμενος φέρεται να την οδήγησε στο μπάνιο κρατώντας την από το χέρι, στάθηκε δε ο ίδιος μπροστά από την πόρτα του μπάνιου προκειμένου να μην μπορεί η ανήλικη να εξέλθει και τη ρώτησε αν τον αγαπά, ερώτηση στην οποία η ανήλικη απάντησε καταφατικά.

Τότε ο κατηγορούμενος φέρεται να ασέλγησε εις βάρος της παρά τις αντιρρήσεις του παιδιού. Παρά την άρνηση της ανήλικης, ο κατηγορούμενος συνέχισε. Τελικώς, μετά από λίγη ώρα ο κατηγορούμενος επέτρεψε στην ανήλικη να φύγει, δίδοντας της προηγουμένως ως δώρο μια «καρφίτσα/τσιμπιδάκι για τα μαλλιά».

Εξάλλου, λίγες ημέρες αργότερα ο κατηγορούμενος ζήτησε εκ νέου από την ανήλικη να εισέλθει στην οικία του, πράγμα το οποίο αυτή απέφυγε, με τη δικαιολογία ότι πρώτα έπρεπε να πάει στο σπίτι της για να πιει νερό.

Τα ανωτέρω περιστατικά εκμυστηρεύτηκε αρχικά η ανήλικη στην αδελφή της ηλικίας 21 ετών, εν συνεχεία δε επανέλαβε αυτά ενώπιον των προανακριτικών υπαλλήλων της Υ.Α Ρόδου, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είναι έγγαμος και πατέρας δύο ενήλικων αγοριών.

Ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται τονίζοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι υποκρύπτει η καταγγελία που έγινε εις βάρος του.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος και ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας ο δικηγόρος κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.

-Την ίδια ημέρα έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου υπόθεσης με κατηγορούμενο για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα δώδεκα, αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη, κατ’ εξακολούθηση, έναν 31χρονο Αλβανό υπήκοο, αγνώστου διαμονής, που καταζητείται με ένταλμα σύλληψης.

Η ποινική δίωξη κατά του κατηγορούμενου κινήθηκε με αφορμή δικογραφία του Τ.Α. Κω, κατόπιν της από 25 Ιουνίου 2019 καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία από τον Μάιο του 2019 είχε συνάψει ερωτική σχέση με ανήλικη και είχαν έρθει σε ολοκληρωμένη σεξουαλική κατά φύση επαφή τουλάχιστον δύο φορές.

Αφορμή δε, για την αποκάλυψη της ερωτικής της σχέσης στη μητέρα της, τον Ιούνιο, όταν και προσήλθαν για την καταγγελία, υπήρξαν κάποια συμπτώματα που είχε και φοβήθηκε την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Ετσι, τα αποκάλυψε όλα στη μητέρα της και άμεσα κατήγγειλαν το περιστατικό.

Ο κατηγορούμενος, υπήρξε γείτονας της ανήλικης, η οποία ζούσε μόνο με τη μητέρα της, η οποία είχε μεταβεί για εποχική εργασία στην Κω.
Προσέγγισε την ανήλικη καιρό πριν τη σύναψη της ερωτικής σχέσης και ζητούσε τη σύναψή της και την επιθυμία για ερωτική συνεύρεση, δηλώνοντας συνάμα ότι επιθυμεί να την παντρευτεί, ενώ γνώριζε πολύ καλά την ηλικία της ανήλικης.

Αλλωστε, και ο ίδιος απολογούμενος, δεν αρνήθηκε την πράξη του, ούτε βέβαια αρνείται το γεγονός ότι ήταν ενήμερος για την ανηλικότητα του παιδιού.

Ψυχολόγος διαπίστωσε ότι η ανήλικη συνήψε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο, κατόπιν προτροπής του και είχαν ολοκληρωμένη ερωτική επαφή τουλάχιστον δύο φορές, χωρίς εφαρμογή μεθόδων αντισύλληψης, όπως περιγράφει η ίδια, κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου- Ιουνίου 2019, η οποία ελάμβανε χώρα στο διαμέρισμα που διαβιούσε ο κατηγορούμενος.

-Επιπλέον έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο για κατάχρηση σε ασέλγεια των ανιψιών του, έναν 30χρονο κάτοικο της Λέρου.

Του αποδίδεται με το κατηγορητήριο ότι εντός των ετών 2013, 2014, έγλυψε το στήθος της ανιψιάς του, γεννηθείσας το έτος 2004, ενώ βρισκόταν μαζί της στο σπίτι της γιαγιάς της.

Κατηγορείται ακόμη ότι από τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2017 έως και τον μήνα Μάρτιο του έτους 2019, ενώ φιλοξενούσε στο σπίτι του την ανιψιά του, που γεννήθηκε το έτος 2006, κατ’ εξακολούθηση της έκανε μπάνιο, μολονότι ήταν πλέον αρκετά μεγάλη για να κάνει μπάνιο μόνη της και ασελγούσε εις βάρος της. Το ίδιο φέρεται να έκανε όταν ξάπλωναν για ύπνο στο ίδιο κρεβάτι.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook