Ξεπερνούν τα 1.000, τα θετικά κρούσματα σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι μαθητών και εκπαιδευτικών που εντοπίστηκαν μέσω των self test που έγιναν την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν και την υψηλή μεταδοτικότητα του κορονοϊού στο Ηράκλειο με 679 μαθητές να βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό.

Εκατοντάδες είναι τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν μέσω των self test που πραγματοποιήθηκαν παραμονές του ανοίγματος των σχολείων για το 2022. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, παραμονές του πρώτου κουδουνιού της νέας χρονιάς, βρέθηκαν 679 μαθητές θετικοί στον κορονοϊό και 182 κρούσματα που αφορούν το εκπαιδευτικό προσωπικό και καθηγητές. 

Συνολικά, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ηρακλείου εντοπίστηκαν 186 μαθητές σε 156 τμήματα, 122 εκπαιδευτικοί και 7 άτομα που αφορούν βοηθητικό προσωπικό των σχολείων. Την ίδια ώρα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση εντοπίστηκαν 493 μαθητές θετικοί στον κορονοϊό, 59 καθηγητές και ένα άτομο που αφορούν βοηθητικό προσωπικό.

Στην πρωτοβάθμια Λασιθίου έχουμε 112 μαθητές θετικούς και 35 εκπαιδευτικούς και στην αντίστοιχη Ρεθύμνου νοσούν 29 καθηγητές.

Όσον αφορά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο νομό Ρεθύμνου εντοπίστηκαν 87 θετικοί μαθητές, 54 εκπαιδευτικοί, 1 άτομα βοηθητικό προσωπικό ενώ στο Λασίθι 141 μαθητές, 18 καθηγητές και 2 άτομα βοηθητικό προσωπικό.

Την ίδια ώρα στα Χανιά εντοπίστηκαν 321 μαθητές και εκπαιδευτικοί συνολικά με την ανησυχία να είναι έκδηλη στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook