Ίσως και σήμερα να γίνει γνωστό το όνομα του νέου Αρχιεπισκοπού.

Στην Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο στρέφει σήμερα την προσοχή της η Κρήτη καθώς το μεσημέρι πρόκειται να γίνει γνωστό το όνομα του νέου προκαθήμενου της Εκκλησίας.

Το πρωί της Τρίτης ξεκινάει η συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι με το θέμα της εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου να έχει πολλές πιθανότητες να τεθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες μέσα στην ημέρα αναμένεται να γίνει γνωστό το όνομα του νέου επικεφαλής της Εκκλησίας της Κρήτης με τους υποψήφιους, με βάση το Τριπρόσωπο, να είναι οι: Μητροπολίτης  Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο  Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και ο  Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Πώς ψηφίζει η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Η απόφαση βγαίνει φυσικά μέσω εκλογής την οποία θα πραγματοποιήσει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου (ίσως και σήμερα). Τη συγκεκριμένη Σύνοδο του Οικομενικού Πατριαρχείου αποτελούν 12 μέλη** (όλοι αποκλειστικά Μητροπολίτες), από τους οποίους οι 6 είναι Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου που έχουν έδρα την Κων/πολη και οι άλλοι 6 Μητροπολίτες Επαρχιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Κάθε ένας από αυτούς έχει δικαίωμα μίας ψήφου και αυτοί θα εκλέξουν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης. Πρόεδρος της Συνόδου είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

Η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου (12μελής)  για την περίοδο 01.09.2021 έως 28.02.2022

Γέρων Χαλκηδόνος κ. Ἐμμανουήλ
Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος
Μετρῶν καί Ἀθύρων κ. Δημήτριος
Ἀτλάντας κ. Ἀλέξιος
Προικοννήσου κ. Ἰωσήφ
Φιλαδελφείας κ. Μελίτων
Σεβαστείας κ. Σεραφείμ
Θυατείρων καί Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας
Σασίμων κ. Γεννάδιος
Κρήνης κ. Κύριλλος
Μπουένος Ἄϊρες κ. Ἰωσήφ
Ἀδριανουπόλεως κ. Ἀμφιλόχιος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook