Μερίδες: 6

Υλικά Συνταγής

  • φασόλια ξερά: 500 γρ.
  • λουκάνικο χωριάτικο: 1 κομμένο σε φέτες (γύρω στα 130 γρ.)
  • καρότα: 3, κομμένα σε ροδέλες χοντρές
  • κρεμμύδια: 2, ψιλοκομμένα
  • ντοματάκια κονσέρβας: 400 γρ.
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • σέλινο: 3 κλωνάρια
  • αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε

Εκτέλεση

Μουσκεύετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένετε και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (1 ώρα περίπου). Τα στραγγίζετε και ξεπλένετε την κατσαρόλα.

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδια, το λουκάνικο και τα καρότα για 3’. Προσθέτετε τα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, την πιπερίτσα και το σέλινο.

Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, ρίχνετε τα φασόλια και ένα λίτρο χλιαρό νερό. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να χυλώσει η φασολάδα. Τη σερβίρετε ζεστή με ψωμί φρέσκο ή φρυγανισμένο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook