Εικόνες απαράμιλλης γραφικότητας και φυσικού κάλλους 

Ένα από τα χωριά της Ευρυτανίας που σίγουρα κερδίζουν τις εντυπώσεις του επισκέπτη, τα Φιδάκια, χαίρουν άπλετης θέας στη λίμνη Κρεμαστών, για την οποία άλλωστε και φημίζονται. Από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά στοιχεία του χωριού η γραφικότητα και η ζεστασιά των κατοίκων του που κερδίζουν αμέσως τους επισκέπτες.

Σε απόσταση 25 χλμ. από το κέντρο του Καρπενησίου –η διαδρομή πραγματοποιείται σε φιδογυριστό δρόμο μέσα στην υπέροχη φύση της Ευρυτανίας συναντάται αυτό το υπέροχο χωριό, που κρύβει πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες του.

Χτισμένα σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων -δεν είναι τυχαίο που αποκαλούνται και ως το «μπαλκόνι» της Ευρυτανίας– παραδομένα στην υπέροχη αγκαλιά της φύσης, τα Φιδάκια είναι ένας οικισμός χαρακτηρισμένος παραδοσιακός. Η είσοδος των αυτοκινήτων στο χωριό δεν επιτρέπεται και έτσι η γνωριμία μαζί τους γίνεται πεζή.

Μια απολαυστική βόλτα σε πλακόστρωτα λαβυρινθώδη σοκάκια ξεκινά από το σημείο που αφήνει κανείς το αυτοκίνητο, για να φτάσει μέχρι την κεντρική πλατεία του χωριού αλλά και τα καλντερίμια πέρα από αυτήν. Πανέμορφα πέτρινα κτίρια που διατηρούν μια αρχιτεκτονική ομοιομορφία, μια απίστευτη ησυχία και το νωχελικό σκηνικό του μεγαλείου της φύσης, στα όσα σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Από την πλατεία του χωριού γίνεται ορατή η περίφημη λίμνη Κρεμαστών -ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νομού-, ενώ από τη θέση Τσαγκαράλωνα λίγο έξω από το χωριό, όλο το μεγαλείο της φύσης απλώνεται στα πόδια του επισκέπτη.

Σε απόσταση μόλις 5 λεπτών με το αυτοκίνητο από την είσοδο του χωριού βρίσκεται η θέση Τσαγκαράλωνα ή αλλιώς το φυσικό «μπαλκόνι» του χωριού που προσφέρει ανυπέρβλητη θέα στη λίμνη Κρεμαστών -το στολίδι του νομού- που μένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του επισκέπτη.

Η καλύτερη εικόνα για να ολοκληρώσετε την γνωριμία σας με τα Φιδάκια, καθώς το μάτι χάνεται στον ορίζονται και το απέραντο γαλάζιο της λίμνης. Στην ουσία πρόκειται για την μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη στην Ελλάδα, με μια αχανή, σχεδόν, έκταση με μια φύση ολόγυρά της στα καλύτερα της. Η εικόνα μάλιστα, θυμίζει έντονα τα περίφημα φιόρδ της Σκανδιναβίας, από τα οποία, ωστόσο, δεν έχει να ζηλέψει στην κυριολεξία τίποτα.

foto newsbeast.grfoto newsbeast.grfoto newsbeast.grfoto newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook