Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη απο την παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Την έλλειψη μονάδας σφαγείου μικρών ζώων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τα προβλήματα που προκαλούνται ειδικά στους παραγωγούς κοτόπουλων και κουνελιών, επισημαίνει σε επερώτησή της η παράταξη “Κρήτη Μπροστά”.

Αναλυτικά στην επερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη, 

Ο πρωτογενής τομέας είναι, όπως γνωρίζετε, ιδιαίτερα σημαντικός για την οικονομία της Κρήτης, καθώς διακρίνεται για τα υψηλής ποιότητας και αξίας προϊόντα που παράγει. Η στήριξή του, επομένως, οφείλει να βρίσκεται στις προτεραιότητες της Περιφερειακής Διοίκησης. Σε αυτό το πλαίσιο, η φροντίδα για τις απαραίτητες υποδομές είναι η βασική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα παραγωγών και επιχειρήσεων αλλά και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων.

Ειδικότερα, η έλλειψη σφαγείου μικρών ζώων στην ΠΕ Χανίων πλήττει τόσο τους Χανιώτες κτηνοτρόφους όσο και τους Χανιώτες καταναλωτές. Η μεταφορά πουλερικών και κουνελιών σε κατάλληλα σφαγεία σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες αυξάνει το κόστος και επιβαρύνει τις τελικές τιμές των προϊόντων.

Με δεδομένο ότι σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Κρεοπωλών Χανίων έχουν προηγηθεί συζητήσεις με την Περιφέρεια.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη:

1. Ποιος σχεδιασμός υπάρχει από την πλευρά σας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος;
2. Με ποιες άλλες ενέργειες προτίθεσθε να στηρίξετε τον συγκεκριμένο κλάδο;

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Μαρκογιαννάκης Αλέξανδρος,Αρχοντάκης Γεώργιος,Δανδουλάκης Κωνσταντίνος,Καλλέργης Νικόλαος,Κονταξάκης Γεώργιος,Κοπάσης Ελευθέριος,Κουκλινός Ανδρέας,Κωνσταντινίδης Ευθύμιος, Μανούσακας Ιωάννης,Ματαλλιωτάκης Γεώργιος,Μερωνιανάκης Γεώργιος, Ξενικάκης Κωνσταντίνος,Παπαβασιλείου Νεκτάριος, Χρονάκης Νικόλαος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook