Όταν περιποιείστε τα νύχια σας στο σπίτι

Αν είστε από εκείνες που προτιμούν να κάνουν το μανικιούρ σας μόνες στο σπίτι, σίγουρα θα έχετε αντιμετωπίσει το πρόβλημα του στεγνώματος του βερνικιού σας. Και αν ο χρόνος σας είναι πολύτιμος ή απλώς βαριέστε να κάθεστε και να περιμένετε πότε θα στεγνώσουν τα νύχια σας παρακάτω θα βρείτε πέντε έξυπνους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε αυτόν τον χρόνο αναμονής!

Εφαρμόστε λεπτές, ομοιόμορφες στρώσεις βερνικιού

Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι τα νύχια σας στεγνώνουν γρηγορότερα όταν κάνετε ένα μανικιούρ στο σπίτι είναι να εφαρμόσετε λεπτές, ομοιόμορφες στρώσεις βερνικιού, αναφέρει στο realsimple.com η Brittney Boyce, διάσημη nail artist και ιδρύτρια του NAILS OF LA. «Τα παχιά στρώματα θα χρειάζονται πάντα περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν, καθώς και το φινίρισμα μπορεί να φαίνεται ανομοιόμορφο και θολό», εξηγεί, ενώ συνιστά την εφαρμογή top γυαλιστικού με τρεις κινήσεις -μία στη μέση και δύο σε κάθε πλευρά του νυχιού.

Στεγνώστε κάθε στρώση βερνικιού νυχιών

Εκτός από τη χρήση λεπτών στρώσεων, η Syreeta Aaron, επαγγελματίας nail artist και εκπαιδευτής στο LeChat Nails, συνιστά να στεγνώνετε τα νύχια σας μετά από κάθε στρώση βερνικιού. Για παράδειγμα, αφού εφαρμόσετε την πρώτη στρώση βερνικιού (το βασικό σας βερνίκι), στεγνώστε τα νύχια σας με ανεμιστήρα για 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε το χρώμα της επιλογής σας με μία στρώση και επαναλάβετε τη διαδικασία στεγνώματος με ανεμιστήρα 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό. Επαναλάβετε τη διαδικασία μετά τη δεύτερη στρώση και την τελική στρώση μέχρι να στεγνώσουν τελείως τα νύχια.

Εφαρμόστε μαγειρικό σπρέι

Η εφαρμογή ενός μαγειρικού σπρέι ή οποιουδήποτε άλλου λαδιού (καρύδας, ελαιόλαδου ή ακόμα και παιδικού λαδιού) λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και οι σταγόνες ξήρανσης και βοηθά στην ταχύτερη απορρόφηση του διαλύτη, οδηγώντας σε στεγνό μανικιούρ πιο γρήγορα.

Τοποθετήστε τα νύχια σας κάτω από κρύο νερό

Το να τοποθετήσετε τα νύχια σας κάτω από κρύο νερό βοηθάει τα πυκνωτικά στο βερνίκι να στεγνώνουν πιο γρήγορα, λέει η Boyce. Ωστόσο, εάν επιλέξετε αυτή τη μέθοδο να είστε προσεκτικές, καθώς μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση για το στέγνωμα των κάτω στρωμάτων του βερνικιού και μπορεί να κάνει το μανικιούρ σας να φαίνεται ανομοιόμορφο ή να θρυμματιστεί πιο γρήγορα αργότερα. Ωστόσο, αν βιάζεστε αυτό το hack είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση.

Παραλείψτε τις βάσεις και τα top coats

«Οι βάσεις και τα top coats είναι επιπλέον στρώματα, που σημαίνει επιπλέον χρόνο στεγνώματος», εξηγεί η Boyce. Εάν δεν έχετε χρόνο, λοιπόν, ένα βερνίκι μιας μόνο στρώσης, μπορεί να σας βοηθήσει, καθώς δεν χρειάζεστε βάση ή top coat για αυτά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook