Αναλυτικά πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στα σχολεία του νομού την πρώτη βδομάδα επιστροφής των μαθητών στα θρανία

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού Χανίων καθώς εντοπίζεται μεγάλη διασπορά και υψηλός αριθμός κρουσμάτων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την πρώτη βδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων εντοπίστηκαν συνολικά 866 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ενώ το νηπιαγωγείο της Ανώπολης ανέστειλε την λειτουργία του μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη βδομάδα λειτουργίας των σχολείων ήταν υποχρεωτικό οι μαθητές να προχωρήσουν στην διενέργεια 3 self test ένα τη Δευτέρα, ένα την Τρίτη και ένα την Πέμπτη. Το ίδιο ίσχυε και για τους εκπαιδευτικούς. Στόχος ήταν να εντοπιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα πιθανά κρούσματα ώστε να απομονωθούν και να αποφευκτούν φαινόμενα διασποράς.

Από την εβδομάδα που έρχεται τα self tets μειώνονται ξανά στα δυο. 

Τα κρούσματα που βρέθηκαν στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά των Χανίων

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών εντοπίστηκαν συνολικά 243 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ενημέρωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων βρέθηκαν 178 κρούσματα σε μαθητές και 57 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς. Επιπλέον βρέθηκαν 8 κρούσματα σε λοιπό προσωπικό που εργάζεται στα σχολεία. Τα κρούσματα αυτά εντοπίζονται σε 159 διαφορετικά σχολικά τμήματα. Την ίδια στιγμή το νηπιαγωγείο Ανωπόλεως ανέστειλε την λειτουργία του μέχρι τις 16 Ιανουαρίου καθώς νοσεί η νηπιαγωγός και δεν βρέθηκε αντικαταστάτης. Τα παιδάκια παρακολουθούν τα μαθήματα τους κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τα κρούσματα που βρέθηκαν στα γυμνάσια και στα Λύκεια των Χανίων

Την ίδια στιγμή με την επιστροφή των μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων στα θρανία βρέθηκαν 623 κρούσματα μέσα σε μια βδομάδα, αριθμός που σπάει κάθε ρεκόρ.

Αναλυτικά την πρώτη βδομάδα λειτουργίας των γυμνασίων και των Λυκείων σύμφωνα με την ενημέρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων βρέθηκαν 531 κρούσματα σε μαθητές και 83 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς. Παράλληλα εντοπίστηκαν 9 κρούσματα σε λοιπό προσωπικό που εργάζεται στα σχολεία. Τα κρούσματα αυτά εντοπίστηκαν σε 353 διαφορετικά σχολικά τμήματα.

Υπενθυμίζεται ότι για να ανασταλεί η λειτουργία κάποιου τμήματος βάσει πρωτοκόλλου χρειάζεται να νοσεί το 50+1% των μαθητών του

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook