Η Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε επισήμως συγγνώμη από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Οι υπηρεσίες του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ζήτησαν συγγνώμη από την βασίλισσα Ελισάβετ έπειτα από τις αποκαλύψεις για τα πάρτι που οργανώθηκαν στην Ντάουνιγνκ Στριτ την παραμονή της κηδείας του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου, εν μέσω αυστηρού lockdown, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Είναι πολύ λυπηρό ότι αυτό συνέβη σε περίοδο εθνικού πένθους και η Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε συγγνώμη από το παλάτι» διά της επίσημης οδού, δήλωσε εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον.

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 16 Απριλίου του 2021 και συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Daily Mail», φέρνοντας σε δεινή θέση τον Μπόρις Τζόνσον.

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία – Νέος «πονοκέφαλος» για τον Μπόρις Τζόνσον – Πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου

Ο Τζόνσον δεν συμμετείχε στο νέο διπλό κορονοπάρτι, ωστόσο αντιμετωπίζει καταιγισμό επικρίσεων για παραβίαση των κανονισμών για την Covid.

Η κυβέρνηση Τζόνσον αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ μετά την ακόμη σοβαρότερη αποκάλυψη περί πραγματοποίησης δύο ταυτόχρονων πάρτι σε διαφορετικά σημεία της πρωθυπουργικής κατοικίας, την ημέρα πριν την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, με τη χώρα σε πένθος και τη βασίλισσα Ελισάβετ να συγκινεί τον βρετανικό λαό με τη στάση της.

Οι νέες αποκαλύψεις, και μάλιστα από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Telegraph, αφορούν σε δύο πάρτι με ποτά εν μέσω περιορισμών κατά του κορωνοϊού τον περασμένο Απρίλιο στον αριθμό 10 της Οδού Ντάουνινγκ, έστω και χωρίς την παρουσία του ίδιου του κ. Τζόνσον.

Στις 16 Απριλίου, όταν έγιναν τα πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία, υπήρχε απαγόρευση συγκέντρωσης ατόμων σε κλειστούς χώρους, ενώ την επόμενη μέρα έγινε εν μέσω εθνικού πένθους η κηδεία, του από ημέρες νεκρού συζύγου της βασίλισσας. Ο Μπόρις Τζόνσον βρισκόταν στην εξοχική του κατοικία.

Ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Τζέιμς Σλακ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγγνώμη για τα περιστατικά, για τα οποία αναλαμβάνει και την πλήρη ευθύνη, κατά τρόπον ώστε να φύγει οποιαδήποτε κηλίδα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook