Περί τις 6 ώρες διήρκεσε η ακροαματική διαδικασία όσον αφορά την εκδίκαση της έφεσης του Νόβακ Τζόκοβιτς, όπου οι δύο πλευρές παρουσίασαν τις απόψεις τους στους δικαστές οι οποίοι αποσύρθηκαν για να αποφασίσουν, κάτι που ενδεχομένως να συμβεί μετά από αρκετές ώρες.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε περίπου στις 14:30 ώρα Αυστραλίας με τον δικαστή Τζέιμς Άλσοπ να τονίζει πως θα προσπαθήσουν να έχουν την απόφαση αργά το βράδυ (ώρα Αυστραλίας), χωρίς αν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρειαστούν και άλλη μία μέρα. Επίσης τόνισε πως πιθανότατα δεν θα μπορούσαν να παρουσιάσουν απόψε και το σκεπτικό της απόφασης, είτε είναι θετική είτε αρνητική για τον Σέρβο τενίστα.

Η ακροαματική διαδικασία έγινε μέσω zoom με τον Τζόκοβιτς να είναι δίπλα στους δικηγόρους του σε όλη την διαδικασία. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας υποστήριξε πως ο Σέρβος τενίστας έχει γίνει σύμβολο των αντιεμβολιαστών στην χώρα, κάτι που διέψευσε η πλευρά του Τζόκοβιτς.

Επίσης ένα στοιχείο το οποίο φάνηκε να προβληματίζει τους Δικαστές ήταν το αν ο Υπουργός Μετανάστευσης είχε λάβει κατά νου του, τις επιπτώσεις που είχε αυτή του η απόφαση για την χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο και τις αντιδράσεις με την απέλαση του Τζόκοβιτς.

Οι δικαστές πλέον έχουν αποσυρθεί ενώ το απόγευμα θα εξετάσουν ορισμένα σημεία της υπόθεσης.

Καθυστέρηση στο πρόγραμμα του Australian Open

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές του Australian Open δεν ανακοίνωσαν το πρόγραμμα των αγώνων, περιμένοντας την απόφαση για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Το πρόγραμμα θα βγει τελικά στις 07.00 ώρα Ελλάδας και αν ο Νόλε απελαθεί, ο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς θα παίξει με lucky loser.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook