Με μεγάλο ενδιαφέρον και (ίσως;) απρόοπτα πραγματοποιείται η διαδικασία σήμερα στον Δήμο Χανίων.

Πρόκειται για την επαναληπτική συνεδρίαση για “την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής  Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής”, που δεν είχε λάβει χώρα την  Κυριακή 9 Ιανουαρίου, λόγω έλλειψης απαρτίας.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί (διά ζώσης) και μένει να δούμε αν μέσω αυτής έχουμε “ανανέωση” της θητείας του νυν προέδρου Ευτύχη Δαμιανάκη ή αν προκύψει κάποιος άλλος, είτε ως πρόταση της δημοτικής αρχής (σχηματίζει λιγότερες πιθανότητες), είτε ως πρόταση της αντιπολίτευσης (Μανώλης Καραγιαννάκης). Ο τελευταίος, ενδέχεται να “συσπειρώσει την …επιθυμία της αντιπολίτευσης (πλην της παράταξης Δαμιανάκη που παραμένει στο “άρμα” Σημανδηράκη) και το ενδιαφέρον υπάρχει κατά πόσον είναι δυνατή μια εκλογή προέδρου που απέχει από την δημοτική αρχή.

Οι “ζυμώσεις”, ειδικά το τελευταίο διάστημα γίνεται κατανοητό ότι είναι πολλές και μένει να δούμε πού θα καταλήξει η διαδικασία.

Η ανακοίνωση του δήμου Χανίων σε σχέση με τη συγκεκριμένη διαδικασία έχει ώς εξής:

Ειδική επαναληπτική συνεδρίαση για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής  Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό κατάστημα Χανίων, Κυδωνίας 29, στις 16-1-2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00, σε ειδική δια ζώσης επαναληπτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω μη ύπαρξης απαρτίας κατά τη συνεδρίαση της Κυριακής 9-1-2022, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

«Εκλογή μελών Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»,

σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 64, 67 και 74 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), ως έχουν συμπληρωθεί, τροποποιηθεί, αντικατασταθεί και ισχύουν σήμερα.

Επισημαίνεται ότι κατά την ανωτέρω συνεδρίαση θα τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα, που προβλέπονται στην ΚΥΑ υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/29-12-2021 (ΦΕΚ Β΄ 6290).

Τονίζεται τέλος ότι η συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων ειδικά στην εν λόγω ειδική συνεδρίαση θα γίνεται με την επίδειξη: πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης για COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την εγκύκλιο 933/2021 του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook