Μετά τις εξελίξεις που προέκυψαν, ο Ευτύχης Δαμιανάκης ανανεώνει τη “θητεία” του ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χανίων. Τα αποτελέσματα. Βίντεο.

Τελευταία ενημέρωση 15:40

Η σύμπραξη των παρατάξεων Σημανδηράκη και Δαμιανάκη δίνει το δικαίωμα, εφόσον φυσικά η μία παράταξη είναι εκείνη που ασκεί διοίκηση στον δήμο να εκλέξουν πρόεδρο στο δημοτικό συμβούλιο, ασχέτως αν έχουν ή όχι την πλειοψηφία.

Η απόφαση “σύμπραξης” φυσικά σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από την αντιπολίτευση. Oι επικεφαλής των παρατάξεών τους Γρηγόρης Αρχοντάκης και Τάσος Βάμβουκας ζήτησαν να πάρουν το λόγο για να σχολιάσουν τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων στην αρχή της διαδικασίας, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον προεδρεύοντα της Ειδικής Συνεδρίασης Τάσο Αλόγλου που τόνισε ότι θα μπορέσουν να τοποθετηθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. “Φιμώνετε την αντιπολίτευση”, ανέφερε σε εκείνο το σημείο ο πρώην δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Από κει και πέρα, τον Βάιο Τελεμένη πρότεινε για αντιπρόεδρο του ΔΣ η παράταξη του Άρη Παπαδογιάννη και τον Γιάννη Σφυράκη προτείνε η παράταξη Αρχοντάκη για Γραμματέα του ΔΣ, ως τρίτη πλειοψηφούσα παράταξη.

Ο Βάιος Τελεμένης

Ο Γιάννης Σφυράκης

Η καταμέτρηση των ψήφων

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν οι 43 από τους 49 δημοτικούς συμβούλους, αφού 6 απείχαν.

Έλαβαν:

Για πρόεδρος ΔΣ: 27 Δαμιανάκης, 15 Λευκα, 1 άκυρο

Για αντιπρόεδρος: 28 Τελεμένης, 15 Λευκά

Για Γραμματέας: 39 Σφυράκης, 2 Λευκά, 2 άκυρα

Η πρώτη τοποθέτηση Δαμιανάκη μετά την επανεκλογή του ως πρόεδρος του ΔΣ Χανίων

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, αν δεν προέκυπτε η “σύμπραξη” των παρατάξεων Σημανδηράκη-Δαμιανάκη, η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου θα είχε άλλη εξέλιξη καθώς η παράταξη Παπαδογιάννη θα πρότεινε τον Μανώλη Καραγιαννάκη, τον οποίο θα στήριζαν οι παρατάξεις Αρχοντάκη και Βάμβουκα. Σε αυτό το σενάριο, ως πιθανός προτεινόμενος υποψήφιος της δημοτικής αρχής θα ήταν ο νυν αντιδήμαρχος, Νίκος Χαζηράκης, τουλάχιστον όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Οικονομική Επιτροπή

Την Οικονομική επιτροπή αποτελούν οι: Αλόγλου, Γιαννακάκης, Νικηφοράκης (ορίστηκαν από τον δήμαρχο) και οι Καλογριδάκης, Ψαρουδάκης, Ζαερβουδάκη, Αποστολάκης Σπ., Κουκουβιτάκης, Πρωτοπαπαδάκης, Μαράκη, Σαρρής και αναπληρωματικά μέλη οι: Τσουπάκης, Σημαντηράκης, Μιχαηλάκης, Δρακάκης, Κεμεσίδης, Φραγκάκης,Βάμβουκας, Λιβάνιος (μετά από ψηφοφορία).

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποτελούν οι: Χαζηράκης, Βαρδάκης, Τσουπάκης (ορίστηκαν από τον δήμαρχο) και οι Βλαζάκης, Νικηφοράκης, Μιχαηλάκης, Λειψάκης, Φραγκάκης, Αποστολάκη Νίκη μετά από ψηφοφορία).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook