Ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος Ενεργών Πολιτών” για ψηφοφορία εκλογής προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Κατά τη διαδικασία εκλογής προεδρείου του Δημοτικού συμβουλίου Χανίων φάνηκε για ακόμα μία φορά πώς αντιλαμβάνεται τις δημοκρατικές διαδικασίες η παράταξη του κ. Δημάρχου.

Ο κ. Αλόγλου, αφού επέτρεψε στον κ. Δήμαρχο να τοποθετηθεί για 20’, «μαλώνοντας» τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης γιατί άκουσε ότι είχαν πρόθεση να προτείνουν άλλο πρόεδρο, στη συνέχεια τις φίμωσε, αφαιρώντας τους τον λόγο. Η στάση αυτή δεν πείθει κανένα για τις προθέσεις συνεννόησης και σεβασμού της δημοτικής αρχής προς τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Το βασικό συμπέρασμα από τη διαδικασία είναι ότι η σύμπραξη των δύο παρατάξεων έγινε καθαρά και μόνο για τα αξιώματα και άρα συνιστά τον ορισμό της παλαιοκομματικής συναλλαγής. Το «νέο», λοιπόν, αποδεικνύεται παμπάλαιο.

Άλλωστε σύμφωνα με την θεσμική αντίληψη του δημάρχου δεν εκλέξαμε πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου αλλά τον πιο στερνό συνεργάτη του και θα θυμίσω εδώ την λαϊκή ρήση, ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook