Η αμείλικτη «γλώσσα» των αριθμών

Με την επανέναρξη των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, κάποιοι ξεκίνησαν μεγάλη εκστρατεία αρχικά για να μείνουν κλειστά για ένα χρονικό διάστημα και στην συνέχεια με δεκάδες σχετικά ή άσχετα θέματα με τα της πανδημίας.

Κυρίαρχο σύνθημα το ότι τα παιδιά κινδυνεύουν να κολλήσουν όλα και να μεταδώσουν τον κορωνοϊό.

Όμως ας δούμε συνοπτικά τι λένε οι αριθμοί που δεν επηρεάζονται από ιδεοληψίες και συνδικαλιστικές τακτικές.

Στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Π.Ε. Χανίων φοιτούν περίπου 10.000 μαθητές και μαθήτριες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που προκύπτουν από τα test που κάνουν οι μαθητές, και με εξαίρεση της πρώτης ημέρας, με τα 276 επιβεβαιωμένα κρούσματα, που προήλθαν από τις επαφές των παιδιών στην διάρκεια των διακοπών, η συνέχεια είχε ως εξής:

Τρίτη 11 Ιανουαρίου: 93 κρούσματα μαθητών (ποσοστό 0,93% επί του συνόλου των μαθητών των Χανίων) και 12 καθηγητών σε 56 τμήματα.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου: 55 κρούσματα μαθητών (0,55%),  6 καθηγητών, 2 λοιπού προσωπικού, σε 45 τμήματα.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου: 60 κρούσματα μαθητών (0,60%) ,  6 καθηγητών, 2 λοιπού προσωπικού,  σε 69 τμήματα

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου: 47 κρούσματα μαθητών  (0,47%),  8 καθηγητών σε 49 τμήματα.

Πέραν του ελάχιστου ποσοστού των καθημερινών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο σύνολο των μαθητών στα γυμνάσια και λύκεια των Χανίων, ο μεγάλος αριθμός των τμημάτων των σχολείων στα οποία εντοπίστηκαν, δείχνει πως τα κρούσματα είναι μεμονωμένα σε κάθε τμήμα και δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει κάποιο τμήμα ακόμη και αν μειωθεί δραστικά το 50+1 που έχει οριστεί ως προϋπόθεση.

Εκείνο που σίγουρα επιβάλλεται να αντιμετωπισθεί από το Υπουργείο Παιδείας, είναι τα κρούσματα στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι μπαίνουν σε καραντίνα, καθώς τα κενά στις σχολικές ώρες αυξάνονται και πρέπει να αναπληρωθούν άμεσα οι εκπαιδευτικοί.

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι χαμένες ώρες λόγω των κενών από την απουσία εκπαιδευτικών, δεν αναπληρώνονται με τις καταλήψεις, οι οποίες επιδεινώνουν το πρόβλημα  σε μια χρονιά που διαδέχεται την χαμένη χρονιά του 2020-2021.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook