Στο Δυτικό Αφγανιστάν σημειώθηκε ο σεισμός 5,3 Ρίχτερ που άφησε πίσω του νεκρούς και τραυματίες

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από σεισμό που έπληξε το δυτικό Αφγανιστάν τη Δευτέρα, δήλωσε αξιωματούχος. Τα θύματα έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσαν οι στέγες των σπιτιών τους στην περιοχή Καντίς της δυτικής επαρχίας Μπαντγκίς, δήλωσε στο AFP ο κυβερνήτης της περιοχής Μοχάμαντ Σάλεχ Περντέλ.

Γυναίκες και παιδιά μεταξύ των θυμάτων

Ο επιφανειακός σεισμός είχε μέγεθος 5,3 βαθμών, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. «Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης από τον σημερινό σεισμό», δήλωσε ο Περντέλ, προσθέτοντας ότι μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά.

Ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν

Το Αφγανιστάν βρίσκεται ήδη στη δίνη μιας ανθρωπιστικής καταστροφής, η οποία επιδεινώθηκε μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο, όταν οι δυτικές χώρες πάγωσαν τη διεθνή βοήθεια και την πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία της χώρας που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Το Καντίς είναι μία από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την καταστροφική ξηρασία και έχουν επωφεληθεί ελάχιστα από τη διεθνή βοήθεια τα τελευταία 20 χρόνια.

Το Αφγανιστάν πλήττεται συχνά από σεισμούς, ιδίως στην οροσειρά Hindu Kush, η οποία βρίσκεται κοντά στη συμβολή των τεκτονικών πλακών της Ευρασίας και της Ινδίας.

Οι σεισμοί στη χώρα

Οι σεισμοί μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές σε κακοφτιαγμένα σπίτια και κτίρια στο φτωχό Αφγανιστάν.

Το 2015, σχεδόν 280 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν σημειώθηκε ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών με επίκεντρο την οροσειρά που διασχίζει τη Νότια Ασία, με τους περισσότερους νεκρούς να προέρχονται από το Πακιστάν.

Σε εκείνη την καταστροφή, 12 νεαρά κορίτσια από το Αφγανιστάν σκοτώθηκαν καθώς προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το σχολικό κτίριο που κατέρρεε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook