Στην εφηβική του ηλικία ήταν ιδιοκτήτης Porsche, ενώ κάποια χρόνια αργότερα αγόρασε μια Lamborghini Aventador – Στα 22 του γλίτωσε ως εκ θαύματος σε ατύχημα με μοτοσικλέτα – Γόνος ιδιαίτερα ευκατάστατης οικογένειας, αλλά και ικανός επιχειρηματίας, έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι «The Wall»

Πριν από 22 χρόνια ο Τζώρτζης Μονογυιός είχε έρθει ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο. Τότε η μοίρα τού είχε χαριστεί. Δυστυχώς, όμως, την κρύα νύχτα της περασμένης Πέμπτης δεν του χαμογέλασε για δεύτερη φορά. Ηταν 5 Μαΐου του 2000 όταν ο τότε 25χρονος Τζώρτζης Μονογυιός οδηγούσε την ιταλική σπορ μοτοσικλέτα του, μια Ducati, στη Μύκονο.

Μαζί με τον Αλέξη, τον κολλητό του από τον Στρατό, πήγαιναν για μπάνιο στην παραλία του Ορνού. Παρόλο που ένιωθε τον φίλο του να σφίγγεται πάνω του από τον φόβο, ο Τζώρτζης οδηγούσε δίχως αύριο, όπως πάντα. Το πάθος του για το γκάζι, την ταχύτητα και τα οχήματα υψηλών επιδόσεων -με 2 ή 4 τροχούς- ήταν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. Σύμφωνα με σημερινές μαρτυρίες φίλων του, εκτός από ριψοκίνδυνος, ο Τζώρτζης Μονογυιός θεωρούνταν πολύ καλός, γρήγορος και έμπειρος οδηγός, με αίσθηση και έλεγχο των αντιδράσεων της μοτοσικλέτας ή του αυτοκινήτου που τύχαινε να οδηγεί κάθε φορά. Επίσης, ο Τζώρτζης δεν ανέβαινε ποτέ σε δίκυκλο, οποιουδήποτε κυβισμού και ιπποδύναμης, χωρίς προηγουμένως να έχει φορέσει το κράνος του. Το ίδιο δεν ίσχυε, ωστόσο, για τον επιστήθιο φίλο του, τον Αλέξη.

Εκείνος, άγνωστο γιατί, δεν φορούσε κράνος όταν κάθισε στη θέση του επιβάτη στη σέλα της Ducati, πίσω από τον Τζώρτζη. Ισως η βεβαιότητα ότι εκείνος ήξερε τους μυκονιάτικους δρόμους σαν την παλάμη του χεριού του, ίσως η ελαφρότητα και η χαλάρωση της στιγμής, συνέτειναν στην παραμέληση του κράνους. Ο Αλέξης, άλλωστε, είχε ταξιδέψει στη Μύκονο για ολιγοήμερες διακοπές μαζί με τον Τζώρτζη, λίγο πριν από το τέλος της θητείας του, καθώς βρισκόταν σε άδεια απολύσεως από τις Δυνάμεις Καταδρομών.

Ο Τζώρτζης (δεξιά) μαζί με τη μητέρα του, την αδελφή του, Κατερίνα, βουλευτή της Ν.Δ. και έναν φίλο τους στη Μύκονο
Καθ’ οδόν και καθώς ο Τζώρτζης είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα για τα δεδομένα των στενών επαρχιακών δρόμων του νησιού, ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό μια αλλοδαπή τουρίστρια έκανε ξαφνικά αναστροφή, χωρίς να βεβαιωθεί ότι ο δρόμος ήταν ανοικτός μπροστά αλλά και πίσω, χωρίς να δώσει την παραμικρή σημασία στη σήμανση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στην άσφαλτο. Η Ducati έπεσε πάνω στο ενοικιαζόμενο όχημα σχεδόν χωρίς να φρενάρει, καθώς δεν υπήρχε περιθώριο επιβράδυνσης ή ελιγμών.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και, δυστυχώς για τον φίλο του Τζώρτζη Μονογυιού, τον καταδρομέα Αλέξη, στάθηκε μοιραία: ο νεαρός υπέστη συντριπτικά κατάγματα σε όλο του το κορμί και πέθανε σχεδόν ακαριαία, ενώ ο οδηγός της μοτοσικλέτας σύρθηκε στην άσφαλτο για δεκάδες μέτρα και τελικά σώθηκε από θαύμα, μόνο με κάποιες εκδορές και μικροτραυματισμούς. Το κράνος που φορούσε και, πιθανότατα, η καλή του τύχη, τον είχαν προστατεύσει. Το δυστύχημα στη Μύκονο ήταν το πρώτο από τα επεισόδια που σημάδεψαν βαθιά τη, σύντομη όπως αποδείχθηκε, ζωή του Τζώρτζη Μονογυιού.

Παρ’ όλα αυτά, μετά από αυτό το τραγικό συμβάν και αφότου παρήλθαν τρία χρόνια, ο Τζώρτζης βρέθηκε στο φως των προβολέων με έναν εντελώς διαφορετικό και μάλλον απροσδόκητο τρόπο: συμμετείχε στο τηλεοπτικό ριάλιτι «The Wall», διεκδικώντας πιθανώς το δικό του μερίδιο στη δημοσιότητα. Θεωρούσε, ενδεχομένως, ότι η αναγνωρισιμότητα που θα αποκόμιζε θα τον βοηθούσε να αποκτήσει γνωριμίες και να αναβαθμίσει το κοινωνικό του status, τον κύκλο του. Αλλη προφανής σκοπιμότητα, για παράδειγμα το χρηματικό έπαθλο, δεν υπήρχε, αφού είναι γνωστό στο νησί ότι η οικογένεια Μονογυιού είναι κάτι παραπάνω από ευκατάστατη. Σύμφωνα με παράγοντες της τοπικής αγοράς, ο Τζώρτζης Μονογυιός, βγαίνοντας από το ριάλιτι και επιστρέφοντας στη Μύκονο άρχισε να απομακρύνεται από τους ντόπιους.

Με τη Σίσσυ Γιαννακοπούλου στο ριάλιτι- «The Wall»
Προτιμούσε τη συναναστροφή με Αθηναίους και ξένους, δηλαδή τους καλοκαιρινούς περαστικούς επισκέπτες της. Ηταν σαφές ότι ήθελε να αλλάξει προφίλ και κοινωνικό πεδίο αναφοράς. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, αφοσιώνεται στο εμπόριο, δημιουργώντας τουλάχιστον δύο καταστήματα ενδυμάτων με επώνυμες φίρμες, δημιουργίες Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών κ.λπ. Πρόκειται για το «Giorgy» στην οδό Ματογιάννη και το «Alchemist», επίσης στην καρδιά, δηλαδή το εμπορικό κέντρο της Μυκόνου. Ψιθυρίζεται επίσης ότι ο Τζώρτζης νοίκιαζε σε τρίτους δύο ακόμη μαγαζιά που είχε αγοράσει η οικογένειά του, ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι είχε τη φήμη υποδειγματικού εργοδότη – γι’ αυτό άλλωστε διατηρεί τους ίδιους υπαλλήλους από τα εγκαίνια των καταστημάτων του έως σήμερα.

Ως προς τις προσωπικές του συνήθειες, πρόσωπα από το περιβάλλον του λένε στο «ΘΕΜΑ» ότι δεν είχε πολλά πάθη – πέρα από τη σχολαστική φροντίδα του σώματός του, καθώς ήταν φανατικός της άσκησης και έκανε εξαντλητική γυμναστική, μαζί με πρόγραμμα διατροφής κ.λπ. Φυσικά, μεγάλη αδυναμία του ήταν τα ακριβά και με πολλά γκάζια αυτοκίνητα. Η οικονομική επιφάνεια της οικογένειας Μονογυιού ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν ο Τζώρτζης προκειμένου να ικανοποιεί το πάθος του για την ταχύτητα.

Η κληρονομιά

Η γιαγιά του Τζώρτζη, Φλώρα Μονογυιού, είναι ιδιοκτήτρια αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Μύκονο, οι τζίροι των οποίων, σύμφωνα με τοπικούς οικονομικούς παράγοντες, είναι πολύ μεγάλοι. Ο πατέρας του, Μιχάλης Μονογυιός, διατηρεί επί σειρά ετών επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων στην περιοχή Φάμπρικα. Το γραφείο αυτό, στο ξεκίνημά του, αποτελούσε την κύρια πηγή εσόδων για την οικογένεια, κάτι που ίσχυε έως τη στιγμή που η σύζυγος του Μιχάλη Μονογυιού Ελένη Ξυδάκη έλαβε μια μεγάλη κληρονομιά από συγγενικό της πρόσωπο.

Με το μοντέλο Ελίνα Καντζά
Απέκτησε έτσι έναν σεβαστό αριθμό ακινήτων σε περιοχές-φιλέτα του νησιού, με οικόπεδα και κτίρια, τα οποία κατά καιρούς εκποιεί, αυξάνοντας θεαματικά την περιουσία της. Μάλιστα, ακούγεται ότι πρόσφατα η μητέρα του Τζώρτζη πούλησε μια μεγάλη έκταση, περίπου 10 στρεμμάτων, στην περιοχή του Αϊ-Γιάννη, με αγοραστές Κύπριους επενδυτές, οι οποίοι κατέβαλαν 6,5 εκατ. ευρώ. Κάπως έτσι ήταν αρκετά εύκολο για τον Τζώρτζη να αποκτήσει από πολύ νωρίς στη ζωή του κάποια συναρπαστικά dream cars. Ηδη από την εφηβική του ηλικία ήταν ιδιοκτήτης Porsche, ενώ κατόπιν αγόρασε μια Lamborghini Aventador, η οποία κοστίζει πάνω από 600.000 ευρώ.

Πριν από μερικά 24ωρα έφτασε στην Αθήνα ένα αυτοκινητοφόρο φορτηγό από τη Γερμανία. Εξω από την εμπορία αυτοκινήτων του Σέρβου Ντάνιελ Μπάριτς και προσωπικού του φίλου, από την πλατφόρμα κατέβηκε προσεκτικά, σαν πραγματική ντίβα, το υπεραυτοκίνητο που ποθούσε ο Τζώρτζης τον τελευταίο καιρό: η Ferrari 488 Pista, ένας κόκκινος πύραυλος εδάφους, εφοδιασμένος με τον πιο δυνατό κινητήρα σε διάταξη V8 που κατασκεύασε ποτέ η θρυλική ιταλική φίρμα. Με ισχύ 720 ίππων, το τετράτροχο αυτό θηρίο έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύεται με το γκάζι πατημένο τέρμα, σημειώνοντας σε μόλις 2,85 δευτερόλεπτα την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ/ώρα. Η τελική του ταχύτητα υπερβαίνει τα 340 χλμ./ώρα και η τιμή του, ως ειδική έκδοση, περιορισμένης παραγωγής, κυμαίνεται στα περίπου 450.000 ευρώ.

Για την απόκτησή της ο Τζώρτζης Μονογυιός αποτάθηκε στον σωστό άνθρωπο: ο Σέρβος έμπορος φημίζεται για τις διεθνείς και πολύ υψηλές διασυνδέσεις του. Στο πελατολόγιό του περιλαμβάνονται σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου -κυρίως της Μπουντεσλίγκα- όπως ο πρώην σταρ της Μπάγερν Μονάχου, Γάλλος διεθνής Φρανκ Ριμπερί. Μάλιστα, για τον Ντάνιελ ο Τζώρτζης δεν ήταν ένας απλός πελάτης, καθώς οι δυο τους συζητούσαν το ενδεχόμενο να συνεταιριστούν σε μια εταιρεία εισαγωγής supercars στην Ελλάδα, στοχεύοντας σε ένα κοινό αγοραστών με πολύ ξεχωριστές απαιτήσεις – και τον αντίστοιχο πλούτο για τέτοιου είδους επενδύσεις.
[
Η τραγική ειρωνεία

Από την εκλογή της ως βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή από το καλοκαίρι του 2019, το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο της οικογένειας Μονογυιού είναι η αδελφή του Κατερίνα, για την είσοδο της οποίας στο Κοινοβούλιο κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες οι γονείς της, καλύπτοντας χωρίς τον παραμικρό δισταγμό όλα τα έξοδα μιας πολυδάπανης προεκλογικής εκστρατείας. Η Κατερίνα είναι διαιτολόγος και πρώην εστεμμένη των Πελοποννησιακών Καλλιστείων, καθώς έχει κατακτήσει τον τίτλο της «Miss Beauty» στον διαγωνισμό του 2003.

Με μια μυθικής χλιδής και μεγαλοπρέπειας γαμήλια τελετή στη Μύκονο και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τουρλιανής, στην Ανω Μερά, η Κατερίνα Μονογυιού παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Χάρη Μαριόλη. Η βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. έφτασε στην εκκλησία με μια Rolls-Royce Silver Shadow, ενώ την ουρά του νυφικού της κράτησαν 9 παρανυφάκια.

Την τελετή ακολούθησε πολυτελής δεξίωση και τρικούβερτο γλέντι – ο γάμος όμως δεν είχε ευτυχή κατάληξη, καθώς πριν από λίγο καιρό το ζευγάρι χώρισε λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων. H Κατερίνα ταξίδευε στο Μονακό ειδικά για να παρακολουθήσει το Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 – και μάλιστα με συντροφιά τον μονάρχη του κρατιδίου, πρίγκιπα Αλβέρτο. Η Κατερίνα Μονογυιού το περασμένο καλοκαίρι είχε συμφάγει μάλιστα με τον Νο 1 πιλότο της Ferrari, τον νεαρό Μονεγάσκο Σαρλ Λεκλέρκ. Με τον οποίο εκείνη, φυσικά ανύποπτη για το τι επιφύλασσε η μοίρα στον αδελφό και την οικογένειά της, συζήτησε τότε περί οδικής ασφάλειας και τροχαίων ατυχημάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook