Διασκέδαση και ψυχαγωγία στη κορυφή.

Ισχυρή ανάκαμψη εμφάνισε ο τζίρος των μεγάλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο, σε σχέση με το 2020, λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δείχνουν αύξηση κατά περίπου 7,3 δισ. ευρώ ή 40% στο τζίρο των επιχειρήσεων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων. Ανήλθε σε 25,4 δισ. ευρώ, έναντι 18,1 δισ. ευρώ το Νοέμβριο 2020. Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Τέχνες, διασκέδαση και ψυχαγωγία», κατά 181,2%. Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Άλλες δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών» κατά 5,2%, ενώ μείωση κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Ορυχεία και λατομεία» κατά 5,5%.

Για τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας τον Μάρτιο 2020 με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Νοέμβριο 2021 ανήλθε σε 1,5 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 101,5% σε σχέση με το Νοέμβριο 2020 που είχε ανέλθει σε 719,269 εκατ.  ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του κλάδου «Παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις» κατά 1.016,8%. Ενώ, τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του κλάδου «Εκπαίδευση» κατά 17,9%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook