Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα προβλήματα της εκπαίδευσης

Η λειτουργία των σχολείων μετά τις διακοπές των εορτών ήταν το κυρίαρχο θέμα στην συνάντηση που είχαν ο Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Χανίων Γρηγόρης Γκουλούσης με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κ. Βολουδάκη «κατ΄αρχάς συζητήσαμε τη λειτουργία των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων σε σχέση με την πανδημία. Είναι πλέον προφανές ότι το άνοιγμα των σχολείων ήταν η σωστή απόφαση: τα παιδιά δε στερήθηκαν το σχολικό τους περιβάλλον, ενώ δεν υπήρξε έξαρση των κρουσμάτων μετά το άνοιγμα (σε σχέση με τις προηγούμενεςημέρες). Ταυτόχρονα, με τους ελέγχους στα σχολεία βρέθηκαν κρούσματα τα οποία διαφορετικά δε θα γίνονταν γνωστά.

Συναφώς πρέπει να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκαν ήδη οι προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών που αντικαθιστούν όσους νοσούν ή είναι σε καραντίνα, με αποτέλεσμα στα Χανιά τουλάχιστον αυτή τη στιγμή να μην παρατηρούνται κενά (προσελήφθησαν 30 εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και 26 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση). 

Εξαίρεση αποτελούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς «παράλληλης στήριξης», τα οποία ζήτησα να καλυφθούν. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνει διαρκώς η ζήτηση για παράλληλη στήριξη, με αποτέλεσμα να έχουμε φθάσει φέτος στις 11.500 προσλήψεις, όταν επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης είχαμε 4,500. Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να αυξάνει κάθε χρόνο ο αριθμός αυτός – θα καταλήξει σε αποδυνάμωση των τμημάτων, και ενδεχομένως σε περιορισμό κάποιων παιδιών σε ιδιαίτερα ουσιαστικά μαθήματα μέσα στην τάξη. 

Έθεσα στην Υπουργό επίσης τα εξής ζητήματα:

– Την ανάγκη ιδρύσεως Προτύπου Λυκείου στα Χανιά
– Την ανάγκη να παρακολουθείται στενά η πορεία των εργασιών της ΚΤΥΠ Α.Ε. (αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών) σε σχέση με την κατασκευή του νέου Λυκείου στο Καστέλι.
– Το αίτημα του Δήμου Σφακίων για δημιουργία Εσπερινού Λυκείου και Γυμνασίου στα Σφακιά. (Απόφαση θα ληφθεί αφού αποσταλούν από το Δήμο τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί, όμως επί της αρχής αντιμετωπίζεται θετικά).»

Από την πλευρά του ο κ. Γκουλούσης σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως; «συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα  Ευρωπαϊκού και Εθνικού ενδιαφέροντος. Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση  από την Υπουργό και δόθηκε η υπόσχεση για άμεση λύση, κατά το δυνατόν, των τρεχόντων θεμάτων και περαιτέρω συνεργασία με σκοπό την άμεση ενημέρωση της Υπουργού για θέματα που αφορούν τους γονείς.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook