Το τμήμα αναστέλλει την λειτουργία του μέχρι το τέλος της εβδομάδας – Πληροφορίες αναφέρουν πως στο ίδιο σχολείο υπάρχουν πολλά κρούσματα

Το πρώτο σχολείο, για το 2022, που αναστέλλει την λειτουργία τμήματός του, του λόγω κρουσμάτων είναι το 11ο Δημοτικό Σχολείο στην Χαλέπα Χανίων.

Συγκεκριμένα στο Β2 τμήμα του σχολείου εμφανίστηκαν κρούσματα σε πάνω από τους μισούς μαθητές και έτσι το τμήμα δεν θα λειτουργήσει μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Αναστέλλουμε τη λειτουργία του Β2 Τμήματος 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στο 50%+1 των μαθητών του από 18/01/2022 έως και 21/01/2022, για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού στη σχολική μονάδα. 

Επίσης, σύμφωνα με την Εισήγηση της Αν. Προϊσταμένης Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Χανίων κ. Σταυρούλας Μαρακάκη, για τις στενές επαφές όπως αναγράφονται στις Φόρμες Ιχνηλάτησης, συστήνεται ο διαγνωστικός έλεγχος για διάστημα (5) ημερών (έως και 22-01-2022) σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να παρακολουθούν στενά την υγεία τους για διάστημα (14) ημερών από την τελευταία επαφή με τα κρούσματα. 

Με βάση την παραπάνω εξέλιξη, καλούνται οι μαθητές του Β2 Τμήματος για άμεση έναρξη τηλεκπαίδευσης. Το Τμήμα θα επαναλειτουργήσει στις 24/01/2021»

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Flashnews.gr ΄στο ίδιο σχολείο υπάρχουν αυξημένα κρούσματα και σε άλλα τμήματα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν περισσότερες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook