Το μαύρο διαμάντι «Αίνιγμα» προστατεύει από το κακό μάτι και πιστεύεται ότι έχει εξωγήινη προέλευση – Θα εκτεθεί τον επόμενο μήνα σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο

«Το Αίνιγμα», ένα σπάνιο μαύρο διαμάντι παρουσιάστηκε χθες σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο μιας περιοδείας στο Ντουμπάι, προτού δημοπρατηθεί τον Φεβρουάριο στο Λονδίνο, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Ο οίκος Σόθμπις ανακοίνωσε χθες ότι, στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου στη βρετανική πρωτεύουσα, η συγκεκριμένη πέτρα αναμένεται να «πιάσει» πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, θα γίνονται δεκτά και κρυπτονομίσματα ως πληρωμή.

Για τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών, το μαύρο διαμάντι των 555,55 καρατίων εκτιμάται ότι προήλθε από το διάστημα.

Η Σόφι Στίβενς, ειδική στα κοσμήματα του οίκου Σόθμπις στο Ντουμπάι, εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι ο αριθμός «πέντε» έχει ιδιαίτερη σημασία για το διαμάντι, το οποίο έχει 55 όψεις.

Το σχήμα του μαύρου διαμαντιού βασίζεται στο σύμβολο της παλάμης στις χώρες της Μέσης Ανατολής, του «Χάμσα, που συμβολίζει δύναμη και προστασία», υποστήριξε. Πρόσθεσε ακόμη ότι «χάμσα» στην αραβική γλώσσα σημαίνει «πέντε».

Για τον αραβικό κόσμο, το φυλαχτό αυτό προστατεύει τον κάτοχό του από το «κακό μάτι». «Έτσι, υπάρχει ένα ωραίο μοτίβο του αριθμού πέντε που συσχετίζεται με το διαμάντι», δήλωσε η Σοφία Στίβενς.

Τα μαύρα διαμάντια, γνωστά και ως «καρμπονάδο», είναι εξαιρετικά σπάνια και βρίσκονται μόνο στη Βραζιλία και την Κεντρική Αφρική.

«Τα διαμάντια καρμπονάδο, πιστεύουμε ότι έχουν εξωγήινη προέλευση, πιθανόν από μετεωρίτες που συγκρούστηκαν στη Γη», όπως λέει.

Η ειδικός στα κοσμήματα του βρετανικού οίκου Σόθμπις εκτιμά ότι η πέτρα σχηματίστηκε όταν ένας μετεωρίτης ή ένας αστεροειδής προσέκρουσε στη Γη, πριν από πάνω από 2,6 δισεκατομμύρια χρόνια.

Σε αντίθεση με τα λευκά και τα χρωματιστά διαμάντια, τα μαύρα διαμάντια προέρχονται από ιζηματογενή πετρώματα που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια της Γης ή ακόμα και στην επιφάνειά της, όπως επισημαίνει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook