Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές λόγω του μεγάλου αριθμού των διαδίκων και των μέτρων για τον κορωνοϊό

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου επρόκειτο να κάτσουν οι 18 κατηγορούμενοι για την υπόθεση που αφορούσε εμπόριο κοκαΐνης και είχε φέρει τα Χανιά στο επίκεντρο της επικαιρότητας στη χώρα, τον Δεκέμβριο του 2018.

Μόνο που για τέταρτη φορά, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για το Φθινόπωρο του 2022 και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να παραγματοποιηθεί μέχρι να αρθούν τα μέτρα κατα του κορωνοϊού.

Για την πολύκροτη αυτή  υπόθεση είχαν συλληφθεί 18 άτομα, με τους περισσότερους να κρίνονται ως προσωρινά κρατούμενοι.

Στο χρονικό διάστημα που πέρασε από τότε, κάποιοι αποφυλακίστηκαν για διάφορους λόγους, ενώ αποφυλακίστηκαν και οι τελευταίοι που είχαν μείνει στην φυλακή λόγω παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης.

Αρχικά η δίκη είχε προγραμματιστεί  να γίνει τον Απρίλιο του 2020 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Όμως τα έκτακτα μέτρα λόγω του κορωνοϊού, προκάλεσαν ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα. 

Έτσι η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του 2020, όμως και πάλι λόγω των μέτρων πήρε νέα αναβολή για τον Μάιο του 2021, όταν αναβλήθηκε για άλλη μια φορά για σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, καθώς ο μεγάλος αριθμός των διαδίκων δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Το βαρύ κατηγορητήριο

Οι 18 που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση κατηγορούνται για τις εξής πράξεις:

1) Της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση

2)Της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, με τις ειδικότερες μορφές της εισαγωγής, προμήθειας, αγοράς, πώλησης, διάθεσης, διανομής, αποθήκευσης, κατοχής, μεταφοράς και μεσολάβησης.

3) Της νομιμοποίησης εσόδων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εντός των πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πρώτου κατηγορούμενου, για συγκάλυψη της αλήθειας ως προς την προέλευση της περιουσίας και σε βάρος του 11ου κατηγορούμενου για κατοχή περιουσίας.

4) Της παράνομης κατοχής όπλων και φυσιγγίων σε βάρος του 10ου κατηγορούμενου.

5) Της παράνομης κατοχής κυνηγετικών όπλων σε βάρος του 10ου κατηγορούμενου.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook