«Ασφυξία» στα δύο Νοσοκομεία της Δυτικής Κρήτης 

Κορυφώνεται το πρόβλημα με τις νοσηλείες ασθενών με Covid-19 στα Νοσοκομεία της Κρήτης με την αιχμή να εντοπίζεται πρωτίστως στο Νοσοκομείο Χανίων και με «παρενέργειες» και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 7ης ΥΠΕ, σήμερα στις 10:00 το πρωί, οι δύο κλινικές Covid-19 στο Νοσοκομείο Χανίων ήταν πλήρεις με 74 ασθενείς, ενώ στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid υπήρχε διαθέσιμη μια και μόνο κλίνη (9 ασθενείς).

Να σημειωθεί πως και η κανονική ΜΕΘ ήταν πλήρης με 4 ασθενείς, ενώ καλύτερη ήταν η εικόνα στην παιδιατρική Covid με δύο ασθενείς (δυναμικότητα 8 κλίνες).

Ως γνωστό, τις τελευταίες ημέρες ασθενείς με Covid από τα Χανιά διακομίζοντο στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα σήμερα στις 10:00 το πρωί και η κλινική Covid του Νοσοκομείου Ρεθύμνου να έχει «γεμίσει» με 26 ασθενείς.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Κρήτης την ίδια ώρα η κατάσταση είχε ως εξής:

  • ΠΑΓΝΗ: 41 ασθενείς στις κλινικές και 14 στην ΜΕΘ Covid
  • Βενιζέλειο: 23 ασθενείς στην κλινική και 8 στην ΜΕΘ Covid
  • Αγίου Νικολάου: Ένας ασθενής
  • Σητείας: Τέσσερεις ασθενείς
  • Ιεράπετρας: Έξι ασθενείς
  • Νεάπολης: Τρεις ασθενείς

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr απο τις διοικήσεις των Νοσοκομείων και την 7η ΥΠΕ αναζητώνται λύσεις και ειδικά για το Νοσοκομείο Χανίων το ενδεχόμενο δημιουργίας και τρίτης κλινικής για ασθενείς με Covid.

Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές για την μεταφορά σε αυτές ασθενών κυρίως απο την Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook