Φαίνεται ότι η “σύμπραξη” της παράταξης του δημάρχου Χανίων με εκείνη του προέδρου του ΔΣ Χανίων δεν προκύπτει δίχως απώλειες.

Κι αυτό γιατί σήμερα, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Ευτύχη Δαμιανάκη, Γιώργος Γεωργακάκης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου (και πρόεδρο της παράταξής του) Ευτύχη Δαμιανάκη και στο δημοτικό συμβούλιο, με την οποία ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη που ανήκε και εξηγεί τους λόγους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Γεωργιακάκης μιλά για διαφωνία μου για το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την παράταξη του δημάρχου, η οποία τελικά και πραγματοποιήθηκε υπό την πίεση του κινδύνου μη εκλογής του ως προέδρου”.

Τονίζει δε ότι, “από την στιγμή που η παράταξη με την οποία εκλέχτηκα έπαυσε να υπάρχει μου είναι αδύνατον για τους λόγους που εξήγησα να ταυτιστώ με την παρούσα δημοτική αρχή”.

Τι αναφέρει αναλυτικά η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Γεωργακάκη

“Προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. Χανίων
         
Δήλωση ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Γεωργακάκη
Με την παρούσα, δηλώνω την παραμονή μου στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων ως ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, μετά την συγχώνευση της παράταξής μου με την  παράταξη δημάρχου, και ταυτόχρονα θέλω να εξηγήσω τους λόγους αυτής μου της  απόφασης.

Κατ’ αρχάς θέλω να δηλώσω ότι τιμώ τον Ευτύχη Δαμιανάκη ως φίλο και ως πολιτικό και έχω μόνο θετικά να πω για την θητεία του ως προέδρου του δημοτικού μας συμβουλίου, αλλά και για την σημαντική βοήθεια που παρείχε στην δημοτική αρχή πέρα από την 
θεσμική του ιδιότητα.

Εξέφρασα όμως στον ίδιο και την παράταξή μου την διαφωνία μου για το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την παράταξη του δημάρχου, η οποία τελικά και πραγματοποιήθηκε υπό την πίεση του κινδύνου μη εκλογής του ως προέδρου.

Πέραν της σχετικής διαφωνίας μου με  τον τρόπο διοίκησης  του δημάρχου και της παράταξής του, αλλά και με συγκεκριμένες συμπεριφορές και χειρισμούς θεμάτων, κυρίως θεωρώ λάθος την χρονική στιγμή που έγινε αυτή η συγχώνευση, μία μέρα πριν την 
εκλογική συνεδρίαση, διότι συνδέεται άμεσα είτε το θέλουμε είτε όχι με την θέση του 
προέδρου.

Ο δήμαρχος είχε εάν ήθελε λύση για την εκλογή προέδρου με πρόσωπο από την παράταξή  του, αλλά προτίμησε να πιέσει για να απορροφήσει και να καταργήσει στην ουσία την παράταξή μας και που δυστυχώς συναίνεσε ο κ. Δαμιανάκης.

Η προσωπική μου στάση σε τέτοια περίπτωση, για την οποία είχα προειδοποιήσει τον επικεφαλής μας, είναι η επιλογή της παραμονής μου στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, ασκώντας τον ρόλο μου πάντοτε με ευθύνη και με γνώμονα την πρόοδο του τόπου μας.

Ετσι αντιλαμβάνομαι την ευθύνη μου απέναντι στον τόπο και τους συμπολίτες μου, που επανειλημμένα με τίμησαν με την ψήφο τους με μια συγκεκριμένη εντολή, και από την στιγμή που η παράταξη με την οποία εκλέχτηκα έπαυσε να υπάρχει μου είναι αδύνατον για τους λόγους που εξήγησα να ταυτιστώ με την παρούσα δημοτική αρχή.

Με τιμή                                                                                                             
Γιώργος Γεωργακάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων”

Πώς προέκυψε η σύμπραξη

Αξίζει κλείνοντας να τονίσουμε ότι για να προκύψει “σύμπραξη” παράταξης της δημοτικής αρχής με άλλη αυτοδιοικητική παράταξη απαιτείται η “απόλυτη πλειοψηφία”των μελών της παράταξης που ενσωματώνεται με τη δημοτική αρχή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και στην απόφαση που προέκυψε την περασμένη Παρασκευή (14/1), οι παρόντες της παράταξης Δαμιανάκης ήταν 5, καθώς ο κ. Γεωργιακάκης δήλωσε κώλυμα (κατεγράφη και στα πρακτικά), ενώ, ως γνωστόν, έχει ανεξαρτητοποιηθεί ο έβδομος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δαμιανάκη, Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης.

Συνεπώς, μετά την σύμπραξη, η δημοτική αρχή μετρά 14 δημοτικούς συμβούλους, “συν τρεις” πάντως που θεωρούνται “δικοί της” τυπικά, οι ανεξάρτητοι από την παράταξη Βάμβουκα, Αντώνης Βαρδάκης (νυν αντιδήμαρχος παιδείας), Γιάννης Σπυριδάκης και Στέλιος Βαλυράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook