Στιγμές που κόβουν την ανάσα

Σκηνές που κόβουν την ανάσα διαδραματίστηκαν στην πολυκατοικία που πήρε φωτιά μετά από έκρηξη στο Μπρονξ. Κάμερες από τις στολές των αστυνομικών καταγράφουν καρέ-καρέ τη διάσωση μιας τραυματισμένης γυναίκας που είχε παγιδευτεί κάτω από έναν καναπέ όταν το διπλανό σπίτι εξερράγη και κατέρρευσε μερικώς.

Ο αστυνομικός που φορούσε την κάμερα έτρεξε προς την κόλαση της Fox Street πριν ορμήσει στο σπίτι δίπλα στη μαινόμενη πυρκαγιά, η οποία σκότωσε μια 77χρονη γυναίκα και μπορεί να προκλήθηκε από διαρροή αερίου, δήλωσαν οι αρχές.

«Κάποιος είναι εκεί μέσα», ακουγόταν μια γυναίκα στο δρόμο να ειδοποιεί μανιωδώς τους αστυνομικούς, σύμφωνα με τα πλάνα από τις κάμερες.

«Κάτω από τον καναπέ! Κάτω από τον καναπέ! Εκεί, είναι κάτω από τον καναπέ!» ένας περαστικός φώναξε καθώς οδήγησε την αστυνομία και την πυροσβεστική σε ένα σαλόνι στον πρώτο όροφο του τριώροφου κτιρίου που είχε γίνει ερείπιο από την έκρηξη.

«10-6 είμαστε μέσα», είπε ένας αξιωματικός στον ασύρματο καθώς τρεις αστυνομικοί σήκωσαν το μεγάλο έπιπλο που είχε καρφώσει τη γυναίκα στη γωνία του δωματίου.

Η γυναίκα είναι 68 ετών και ήταν σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Μια άλλη 82χρονη και αδερφή της άγνωστης γυναίκας που σκοτώθηκε στην έκρηξη ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε το NYPD. Οι δύο γυναίκες βρίσκονταν στο σπίτι όταν εξερράγη και βρέθηκαν πεσμένες στο έδαφος. Πέντε αστυνομικοί νοσηλεύτηκαν με αναπνευστικά προβλήματα μετά από εισπνοή καπνού και ήταν σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές.

Η νέα καταστροφική φωτιά συνέβη περίπου δύο μίλια νότια της φονικής πυρκαγιάς στο Μπρονξ της περασμένης εβδομάδας που σκότωσε 17 ανθρώπους – την πιο θανατηφόρα πυρκαγιά στη Νέα Υόρκη από το 1990.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook