Έκθεση δείχνει ότι μόλις 8 από τις 100 μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες είχαν γυναίκες στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου – Η νέα κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει το μισθολογικό χάσμα, που είναι από τα μεγαλύτερα στην ΕΕ

Μόλις οκτώ από τις 100 μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας είχαν γυναίκες επικεφαλής στα τέλη του 2021, κατά δέκα δηλαδή λιγότερες σε σχέση με έναν χρόνο πριν, διαπίστωσε μια έκθεση του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας.

Η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας έχει δεσμευτεί να μειώσει το μισθολογικό χάσμα, το οποίο είναι ένα από μεγαλύτερα στην ΕΕ και το πιο έντονο στον χρηματοπιστωτικό τομέα της μεγαλύτερης οικονομίας του μπλοκ.

Η Καρόλα φον Σμέτοφ, μια από τις πιο διακεκριμένες γυναίκες τραπεζίτες της Γερμανίας, συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο χρόνο από την ηγεσία της τράπεζας HSBC στη Γερμανία και αντικαταστάθηκε από έναν άνδρα.

Ενώ η γυναικεία εκπροσώπηση στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών και στις ανώτερες βαθμίδες της ηγεσίας αυξήθηκε στο 13,2% από 10,5% που ήταν το 2020, υστερεί κατά 15% διακλαδικά, αναφέρεται στην ίδια έκθεση.

Το Ινστιτούτο έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι ένας λόγος αυτής της απόκλισης είναι ότι τα πρόσωπα στον χρηματοοικονομικό τομέα, περισσότερο σε σχέση με τους άλλους κλάδους, ανταμείβονται δυσανάλογα για τις υπερβολικά πολλές και ακανόνιστες ώρες εργασίας, κάτι το οποίο ευνοεί τους άνδρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook