O κ. Μαλανδράκης Ιωάννης απαντάει στην ανακοίνωση της ελάσσονος αντιπολίτευσης και στις παραπλανητικές αναφορές του επικεφαλής της, για τις δημαιρεσίες στον Δήμο Πλατανιά

Η ανακοίνωση – απάντηση του κ. Μαλανδράκη αναφέρει: 

«Για ακόμα μία φορά, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά, κ. Ανθούσης, αναζητώντας λίγα λεπτά πρόσθετης δημοσιότητας, καταφέρεται εναντίον του θεσμού των δημαιρεσιών, αυτή τη φορά καταφερόμενος εναντίον των νόμιμων διαδικασιών που ακολουθήθηκαν. Έτσι, από τη μία κόπτεται για την ορθή λειτουργία και του Θεσμικό ρόλο των οργάνων και από την άλλη αρνείται τη θέση του Γραμματέα,  χαρακτηρίζοντας “διακοσμητικές “ τις θέσεις του Προεδρείου, πλην του Προέδρου. Του υπενθυμίζουμε ότι την πλειοψηφία της παράταξης του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κατέχει το 65% των εδρών( βάσει του 65% των ψήφων που έλαβε στις εκλογές), δεν την όρισε κανένας νόμος, αλλά η ψήφος των δημοτών μας, η οποία αποτυπώνεται και δεν αλλοιώνεται, όπως υποκριτικά υποστηρίζει.

Ακόμα, η ελάσσων αντιπολίτευση ξεχνά ή τεχνηέντως αποκρύπτει, ότι παρόλο που ο νόμος δεν το προβλέπει, λαμβάνει πρόσκληση στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πλατανιά, στις οποίες και συμμετέχει.!

Επίσης σε ότι αφορά τις μειωμένες αρμοδιότητές του Δημοτικού συμβουλίου καθώς και τον τρόπο σύνθεσης του στις επόμενες εκλογές, ο Δήμαρχος Πλατανιά δημοσίως από την περίοδο της διαβούλευσης του νέου νόμου, είχε τοποθετηθεί υπέρ της αναλογικότητάς στη συγκρότηση του και όχι της πλειοψηφίας των 2/3 στην παράταξη του Δημάρχου που θα εκλεγεί, που τελικά αποφάσισε ο νομοθέτης, όπως και να παραμείνουν αποφασιστικές αρμοδιότητες στην δικαιοδοσία του.

Κανείς αποκλεισμός λοιπόν από τη Δημοτική Αρχή και την Αξιωματική αντιπολίτευση όπως αρέσκεται να καταγγέλλει.

Είναι φανερό ότι ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης επιζητά ένα βήμα δημοσιότητας “αναμασώντας” λελυμένα ή ανύπαρκτα ζητήματα, τακτική την οποία ούτε ενστερνιζόμαστε ούτε ακολουθούμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook