Η σημερινή και λίγο η αυριανή ημέρα θα είναι ήπιες. Ποια η πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα στο Flashnews.gr.

Eν αναμονή του επερχόμενου “χιονιά” βρισκόμαστε στην Κρήτη, χωρίς ωστόσο να θεωρείται αυτή τη στιγμή, κάτι σταθεροποιημένο, σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόγνωση των φαινομένων.

Όπως αναφέρει στο Flashnews,gr ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας:

Συνέχεια της σημερινής ήπιας ημέρας θα είναι και η αυριανή (την Παρασκευή), με έναν καιρό αύριο που θα περιλαμβάνει περισσότερες νεφώσεις, και στα δυτικά και νότια της Κρήτης κάποιες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι και αυριο ΝΔ έως και νοτιοι για τις ανατολικές περιοχές της Κρήτης, με ένταση στα 3-4 στις βόρειες και 4-5 μπορφόρ στα νότια, οπως και στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε καλά επίπεδα λόγω των νοτίων ανέμων. Με τις ελάχιστες θερμοκρασίες να ειναι 10-12 βαθμούς για τις αστικές περοχές και μέγιστες 14-15 και δεν αποκλειεται σε βόρειες περιοχές να φτάσουν έως 16 βαθμούς κελσίου.

Από το Σάββατο χαλάει ο καιρός

Σάββατο (22/1): Εν αρχή δεν θα μας επηρεάσει η κακοκαιρία και συνεχίζουμε στο ίδιο “τέμπο” με τον καιρό της Παρασκευής, όπου συνχίζονται δυτικοί και νοτιοδυτικοί άνεμοι. Θα υπάρξουν και βροχές που θα έχουν κάποια ένταση, ειδικά κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα είναι σε καλά επίπεδα, με μέγιστη τους 14-15 βαθμούς, το πρωί.

Σταδιακά όμως, από το μεσημέρι θα μπει το βόρειο ρεύμα με ψυχρή αέρια μάζα. Θα συνεχίσουν οι βροχοπτώσεις και από το απόγευμα θα υπάρξουν χιονοπτώσεις στα ορεινά. Δεν θα υπάρξει ωστόσο κάποια σταθερότητα στον χιονιά. Θα ‘χει περιοδικές επανεμφανίσεις. Στην πρώτη φάση, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ρίξει χιόνι στα 800 μέτρα και άνω με αξιόλογη χιονόστρωση. Ίσως να ρίξει χιόνι και σε υψόμετρα κάτω των 800 μέτρων. Θα χιονίσει καλά στα ορεινά και κάπως στα ημιορεινά, οχι όμως και στις πόλεις.

Την Κυριακή θα συνεχιστούν τα φαινόμενα και από το βράδυ θα υπάρξει πρόσκαιρη υποχώρηση των καιρικών φαινομένων. Από Δευτέρα όμως, θα υπάρξει άλλο, δεύτερο ψυχρό κύμα που μπορεί να δώσει χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα επίπεδα. Τίποτα όμως δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο.

Δεν απειλούνται οι συγκοινωνίες

Οι βοριάδες ενισχύονται από το Σάββατο το απόγευμα, αλλά ευτυχώς, δεν φτάνουν σε εντάσεις για να δημιουργηθεί πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Από το Σάββατο το βράδυ αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας έως και την Τρίτη (25/1).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook